Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Μεγάλη η προόδος στην Αλβανία για την αντιμετώπίση της τρομοκρατίας









ΗΠΑ: Μεγάλη η προόδος στην Αλβανία για την αντιμετώπίση της τρομοκρατίας
Η Αλβανία σημείωσε πρόοδο κατά το 2010 όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ασφάλεια των συνόρων της, αναφέρει στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον αμερικανικό Τύπο, το 2010 στην Αλβανία συνελήφθησαν δύο άτομα για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και συμμετοχή σε κυκλώματα χρηματοδότησης αυτών.

Ο πρώτος είναι ένας Αλβανός ορθόδοξος, που είχε εξισλαμιστεί, ο Αρτάν Κρίστο, ο οποίος καταδικάστηκε για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα μέσω της σαουδαραβικής οργάνωσης "Αλ Χαραμέιν", που είχε αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα τη δεκαετία του '90.

Ο δεύτερος είναι ένας Άραβας, με το όνομα Χάμζε Αμπού Ραγιάν, ο οποίος καταδικάστηκε για απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών, που προορίζονταν για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Επίσης, οι αλβανικές αρχές "πάγωσαν" και κατέσχεσαν περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά ποσά και ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου