Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

" Οι μειονότητες στην Αλβανία θα μποϊκοτάρουν την απογραφή



«Έλληνες, Σέρβοι, Σκοπιανοί, Βόσνιοι, Βλάχοι και Ρομά, ενώθηκαν όλοι για τα δικαιώματά τους στην Αλβανία. Υπέγραψαν όλοι δήλωση για απογραφή με ελευθερία έκφρασης των πολιτών». Η κυβέρνηση των Τιράνων, δήλωσε ότι επιθυμεί να περιορίσει τον αριθμό των εθνοτικών μειονοτήτων για να μην διαστρεβλωθεί η αλήθεια.

 Οι μειονότητες,  ζητούν οι εκπρόσωποί τους να συμπεριληφθούν  στην Απογραφική Επιτροπή και μέσω της διακήρυξής τους ζητούν να λάβουν φωτοκόπιες των απογραφομένων για να επιβεβαιώσουν τις  καταμετρήσεις.


Η αναβολή της αλβανικής απογραφής και η μετάθεσή της έξι μήνες αργότερα έγινε για να αλλάξουν τα πράγματα από την αλβανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα αιτήματα που προτάθηκαν δεν υπήρξε αντίθεση μεταξύ Σκοπιανών και Ελλήνων.

Οι διατάξεις περί κυρώσεων της αλβανικής νομοθεσίας, σχετικά με την απογραφή δημιούργησαν μεγάλη αγανάκτηση  στις μειονότητες. Παρά τις υποσχέσεις του πρέσβη του ΟΑΣΕ ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις, οι μειονότητες δεν εμπιστεύονται την αλβανική  κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των μειονοτήτων δήλωσαν ότι  αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ της απογραφής.

--
Πηγή: Sitel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου