Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σχολικά βιβλία θέλουν τον M.Αλέξανδρο… Αλβανό και την Ελλάδα… αλβανική!


Η παραχάραξη της ιστορίας μας, τελικά, δεν έχει όρια…
Σύμφωνα με τα νέα «ιστορικά» δεδομένα, ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σκοπιανός, αλλά… Αλβανός! Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρουν τα αλβανικά σχολικά βιβλία. Τα αλβανόπουλα, μάλιστα,  διδάσκονται πως έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά της Μακεδονίας, που -άκουσον άκουσον- ήταν, λέει, Αλβανός ήρωας.
Επίσης, σύμφωνα με το βιβλίο της Γεωγραφίας, οι «αλβανικές» περιοχές, που έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους, είναι όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, οι Νομοί Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας!
Αναλυτικότερα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Είναι αλβανικές περιοχές, που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της “Μακεδονίας” και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας».
Καμία επίσημη απάντηση, ίσως, κανείς;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου