Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κορυτσά: "Ο πρόξενος Οικονόμου θα έρθει, εδώ, μετά την Απογραφή"

Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακάλεσε τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο της Κορυτσάς, Θεόδωρο Οικονόμου, μέχρι την ολοκλήρωση της απογραφής  του πληθυσμού και των κατοικιών, στη χώρα μας και την αποδέσμευση του από αυτήν τη στατιστική διαδικασία.
Είναι άγνωστο αν δοθεί εντολή στον Οικονόμου για παραμονή εκ νέου στην Κορυτσά.

Αυτό θα ακουγότανε φυσιολογικό αν η επανεγκατάσταση του προξένου  ήταν βασισμένη στις διεθνείς συμβάσεις.

Το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, κατά παράβαση της εθνικής μας κυριαρχίας και της διπλωματικής αποστολής του, ο Οικονόμου κάλεσε τους κατοίκους της Κορυτσάς να δηλώσουν χωρίς φόβο την ελληνική καταγωγή τους  και την ελληνική ιθαγένειά τους.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος επανειλημμένα αυτό είναι μια επένδυση στην ‘Ομόνοια’, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο Ελληνικό Προξενείο.

«Κύριος στόχος μας  είναι απογραφή. Να καταγραφούν ελεύθερα οι άνθρωποι, να εκφράσουν την  ταυτότητά τους, την εθνικότητά τους, τη θρησκεία τους, για να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε σε αυτήν τη χώρα. Ποια, δηλαδή, είναι η κοινωνική, πολιτιστική κατάσταση προκειμένου να αναπτύξουμε (διαμορφώσουμε) την πολιτική μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομόνοιας στην Κορυτσά, Γρηγόρης Καραμέλιος/ Ligoraq Karamelo.

Η ανάκληση του  Θεόδωρου Οικονόμου ( από το προξενείο της Κορυτσάς) θεωρήθηκε απαραίτητη  επειδή έληγε και η διπλωματική του θητεία  στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα, όμως,  με τους διπλωματικούς κανόνες θα έπρεπε να διοριστεί αναπληρωτής του.

Όμως, η ελληνική κυβέρνηση δεν προέβη σε αυτήν την ενέργεια. Η παρουσία του  Θεόδωρου Οικονόμου στην Κορυτσά, αν και δεν εκφράζεται ανοικτά, αποτελεί μια ασφαλή υποστήριξη  τόσο για την απογραφή, όσο και στους δύο συλλόγους της Ομόνοιας στην Κορυτσά.

Πηγή: Gazeta Start- 2011-09-23, 09:55

3 σχόλια:

  1. ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΡΟΞΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ,ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΩΜΑΣΤΕ.... ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΞΕΝΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΕΩΔΟΡΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΕ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ.1000 ΦΟΡΕΣ ΑΞΙΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. aksios diplwmatis..mprabo tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΒΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΜΕ: ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή