Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αλβανία: οι μειονότητες θα μποϊκοτάρουν την απογραφή


Οι εκπρόσωποι των μειονοτήτων στην Αλβανία με κοινή δήλωσή τους που έστειλαν στα μέσα ενημέρωσης, στα αλβανικά ιδρύματα και στους διεθνείς οργανισμούς που βρίσκονται στα Τίρανα, ενημερώθηκαν επισήμως ότι θα μποϊκοτάρουν την απογραφή στη χώρα, η οποία αρχίζει την 1η Οκτωβρίου.

Την κοινή διακήρυξη των μειονοτήτων στα Τίρανα την διάβασε σε συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Μπολάνος εκ μέρους της ελληνικής οργάνωσης στην Αλβανία, «Ομόνοια».

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το έντυπο της απογραφής δεν έχει ως στόχο  την καταμέτρηση των πραγματικών μελών των μειονοτήτων, αλλά, μάλλον, για να εμφανιστεί ένας τεχνητός αριθμός, όπως γινότανε κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας. Δεν αναγνωρίζουμε την απογραφή και τα αποτελέσματά της.

Εμείς οι εθνοτικές μειονότητες και οι εθνικές ομάδες θα μποϊκοτάρουμε την απογραφή», είπε ο Μπολάνος.

Εκτός του ότι δεν παρέχεται καμία εγγύηση για την απογραφή δεν έχει διαγραφεί και το άρθρο 20 του απογραφικού νόμου που προβλέπει πρόστιμο 700 ευρώ σε εκείνους που θα δηλώσουν μια εθνική καταγωγή από αυτήν που είναι καταγεγραμμένη στα μητρώα και παρότι οι μειονότητες έχουν εκπροσώπους για τις απογραφικές επιτροπές εντούτοις δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτές.


--
Πηγή: Sitel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου