Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οδικός άξονας Κονίσπολη - Άγιοι Σαράντα και στη μέση ο έπαρχος Λιβαδειάς...

Εδώ και τρία χρόνια, ξεκίνησε  η κατασκευή των περίπου 40 χιλιομέτρων, «ανάσα» για τους Βορειοηπειρώτες, οδικού άξονα Σαγιάδα - Κονίσπολη - Αγίοι Σαράντα. Για την Ελλάδα και την Αλβανία είναι ένας δρόμος "προόδου και φιλίας". Ένας δρόμος συνεργασίας που θα βοηθήσει στον πολλαπλασιασμό των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.
Η ΑΕΓΕΚ σε κοινοπραξία με την Εγνατία Οδό ανέλαβαν τη σύμβαση κατασκευής του οδικού άξονα συνολικού προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ. Το έργο εντάσσεται στο Ελληνικό Σχέδιο για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ). Η ελληνική συμμετοχή θα είναι στα 30 εκατομμύρια ευρώ και η αλβανική στα 8 εκατομμύρια ευρώ.   Υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις όσο αναφορά το χρονοδιάγραμμα. Το Μάρτιο 2011, ο Υπουργός Εξωτερικών  είχε απαντήσει ότι το Υπουργείο είχε «κινήσει τη διαδικασία χρηματοδότησης του έργου με ποσό 5,827 εκ. ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν εκκρεμείς οφειλές». Σύμφωνα δε με τον Υπουργό Υποδομών, είχε δοθεί παράταση μέχρι τις 14.06.2011 για την ολοκλήρωση του έργου. Όπως οι πληροφορίες λέγανε ότι, καμία εργασία δεν πραγματοποιείται στο έργο και ο εργολάβος είχε διακόψει τις δραστηριότητες του, απομακρύνοντας προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό….Κι ενώ η ΑΕΓΕΚ, παρότι τις δυσκολίες, είχε ξεκινήσει εργασίες στο κέντρο Λιβαδειάς από τον Απρίλιο του 2011, είδαμε τώρα το καλοκαίρι μια στασιμότητα. Ρωτήσαμε τι ακριβώς συμβαίνει και η απάντηση που μας έδωσαν ήταν ότι λόγω Έπαρχου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Ο Έπαρχος, με τις διαμάχες που έχει στην πλειοψηφία με τους κατοίκους της Λιβαδειάς, αυτή τη φορά θέλησε ο δρόμος να επεκταθεί και από τα οικόπεδα της οικογένειας Μούκα (παλιά κόντρα Έπαρχου - Μούκα) και έβαλε βέτο στον υπεύθυνο της ΑΕΓΕΚ, ότι θα κάνεις ότι σου πω εγώ. Η ΑΕΓΕΚ από τη μεριά της, με τα σχέδια που έχει στα χέρια της, δεν είχε καμιά τέτοια δικαιοδοσία, σε ένα οικόπεδο που είναι καθόλα νόμιμο και προτίμησε να πάρει τα μηχανήματά της και να  αρχίσει τις εργασίες της σε άλλο σημείο, στο χωριό Κρανιά…Οι τραμπουκισμοί του Έπαρχου, άφησαν τους Λιβαδειώτες χωρίς δρόμο….

3 σχόλια:

  1. η παρακάτω δημοσιύεση που βρήκα σε ένα μπλογκ, τα λέει όλα γι το πιών του εν λόγω κυρίου:::::

    Ηρώδης Νταλιάνης: Η Λιβαδειά ανήκει στους αγάδες από το Μπόρσι


    Έγραφο υπογεγραμμένο από τον Έπαρχο Ηρώδη Νταλιάνη σφραγίζει και παρουσιάζει τη Λιβαδειά (Χότζια) ώς κτήμα του αγά από το Μπόρσι. Για να ενοχοποιήσει και να βγάλει ψεύτη το συγχωριανό του Λιβαδιώτη Μούκα, για να κερδίσει παράνομα κάποιο οικόπεδο, βροντωφωνάζει ότι ολόκληρη η Λιβαδειά είναι του Αγά από το Μπόρσι.
    Οι Έπαρχοί μας, οι αιρετοί μας μάς πουλάνε στους αλβανούς και δεν το έχουμε καταλάβει...και ποιος ξέρει πόσα άλλα τέτοια έγγραφα έχουνε υπογράψει και που θα εμφανιστούνε μετά από κάποια χρόνια...Στο βωμό του χρήμματος και του προσωπικού συμφέροντος, πουλάμε τη Βόρεια Ήπειρο στους Αλβανούς.....Δεν μας φταίει κάνενας Ράμα ή Μπερίσα, μόνοι μας βάζουμε τρικλοποδιές στον εαυτό μας, μόνοι μας πουλάμε την πατρίδα μας, μόνοι μας βάζουμε ταφόπλακα στον τόπο μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας παει να...ο επαρχος.χαιρομαι που στρώσανε Στρωσανε ενα κοματακι στο Ντερμισι,μεχρι τη γεφυρα ,οπως παμε για Αγιους Σαραντα,1 χμ περιπου και μετα στην Κρανια αλο ενα τμημα απο το διοροφο χτιριο μεχρι στο Σ.Μ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Dalianis exei tsakw8ei me olon ton kosmo.edw mexri kai ton papa tis enorias tou sopikiou edeire.

    ΑπάντησηΔιαγραφή