Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τι λένε τρεις Πράσινοι ( Σωτήρης Νίνης, Ελίνι Δημούτσος και Στέφανος Καπίνος ) για τους οικονομικούς μετανάστες


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΓια την αντιμετώπηση των οικονομικών μεταναστών  Β' γενιάς στον αθλητισμό, μίλησαν παίκτες του Παναθηναϊκού στο σημερινό φύλο της εφημερίδας <>. Οι άσοι του Παναθηναϊκού Σωτήρης Νίνης, Ελίνι Δημούτσος και Στέφανος Καπίνος έχουν μια διαφορετική ιστορία... Ο Ελίνι Δημούτσος, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Μλάντα, δηλώνει στην εφημερίδα πως ήρθε σε ηλικία δύο χρονών στην Ελλάδα και πως δεν έχει νιώσει τον ρατσισμό ο ίδιος. <<Ήρθα σε ηλικία δύο χρονών στην Ελλάδα, αφού εδώ ήταν διάφοροι συγγενείς. Έτσι κι αλλιώς έχω ελληνική υπηκοότητα, είμαι βαφτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος και το όνομά μου είναι Χαράλαμπος.
 
Ευτυχώς στη ζωή μου δεν είχα σχεδόν κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα. Από πολύ μικρός ήξερα να μιλάω καλά ελληνικά και ούτε στο σχολείο ούτε μετά σαν παίκτης ενοχλήθηκα από κάποιον. Άλλωστε, δεν με ήξερε κανένας για να ασχοληθεί με την καταγωγή μου. Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό και με έμαθε ο κόσμος, σε δύο τρεις περιπτώσεις άκουσα κάποιες ύβρεις ή ρατσιστικά σχόλια, αλλά όχι κάτι σπουδαίο. Πάντως, γενικά δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα είτε μιλάμε για Αλβανούς είτε για μαύρους>>, τόνισε ο χαφ του Παναθηναϊκού.
 
Ενώ επίσης, αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων με την Αλβανία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τότε που κάποιοι πήγαν στο γήπεδο μόνο και μόνο για να βρίσουν τους παίκτες της Εθνικής Αλβανίας. <<Ήταν η πιο άσχημη στιγμή για μένα. Δεν αισθανόμουν καθόλου καλά, γιατί κατά βάθος με πείραξε πολύ. Στην ανάπαυλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Νιόπλιας το κατάλαβε και αμέσως με έκανε αλλαγή>>, είπε ο 22χρονος μέσος.
 
Ακόμα, για το ίδιο θέμα μίλησε και ο Ο 17χρονος Στέφανος Καπίνοςελπιδοφόρος τερματοφύλακας, έχει γεννηθεί στην Ελλάδα δεν γνωρίζει καθόλου Αλβανικά και όλη του την έως τώρα ζωή πριν φτάσει να γίνει κάτοικος Παιανίας, την έχει περάσει στον Κορυδαλλό. Εκεί μεγάλωσε με την οικογένειά του, εκεί πήγε σχολείο, εκεί έχει τους φίλους του. <<Ουδέποτε με ενόχλησε κανείς, ενώ οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως δεν είμαι 100% Έλληνας>>, δηλώνει ο Καπίνος
Το αφιέρωμα αναφέρεται και στη ζωή του Σωτήρη Νίνη από παλιά, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια που όλοι τον γνωρίζουμς. Ο <<Ελ Νίνιο>>, γεννήθηκε στις 3/4/90 στο χωριό Κουδέσι που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου. Σε ηλικία τριών χρονών, οι γονείς του Χαρίλαος και Γιολάντα, αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα μαζί με τα τρία τους παιδιά, τον Σωτήρη, τον Γρηγόρη και τη Φωτεινή.
 
Η πρώτη στάση στην Ελλάδα ήταν στη Ζάκυνθο, καθώς εκεί υπήρχαν ήδη κάποιοι συγγενείς, ενώ μετά από τρία χρόνια η οικογένεια Νίνη, μετακόμισε στη Νέα Ιωνία όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα η οικογένεια του νεαρού άσου. 

trifilistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου