Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα έκοψε τις συντάξεις σε 3.500 ομογενείς από την Αλβανία.



Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΤΑ) έκοψε τις συντάξεις σε 3.500 ομογενείς, επειδή δεν προσκόμισαν εντός του χρονικού ορίου που ορίστηκε, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο υπουργός στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου τρόπου πληρωμής των συντάξεων μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ζήτησε έλεγχο των δικαιολογητικών των συνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ, 360 ευρώ και έχουν γεννηθεί στην Αλβανία.

«Στα πλαίσια της επαλήθευσης ζητήθηκε για την κατηγορία αυτή των συνταξιούχων τα απαιτούμενα έγγραφα, όπως είναι η νέα αλβανική ταυτότητα, τα βιομετρικά διαβατήρια, πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης», αναφέρει  ο υπουργός στην επιστολή του.
«Μέχρι  σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το μηχανογραφικό τμήμα του ΟΓΑ, κατατέθηκαν δικαιολογητικά για 17.130 συνταξιούχων της Αλβανίας. Από αυτούς οι 3.500 περιπτώσεις δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία ζητούσε ο νόμος», δήλωσε στην επιστολή του Υπουργός που απευθύνονταν στο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θανάση Πλεύρη.
Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ,  σε ερώτησή του αναφέρονταν σε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες «οι μετανάστες επωφελούνται παράνομα σύνταξη από τον ΟΓΑ», υπέβαλλε, μάλιστα, λίστα 15 αλλοδαπών, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, ελάμβαναν σύνταξη χωρίς να πληρούν τους όρους συνταξιοδότησης.

Ο Υπουργός Εργασίας στην απάντησή του, επεσήμανε ότι κανένα από τα αναφερόμενα ονόματα δεν λαμβάνει σύνταξη παράνομα από τον ΟΓΑ.

--
Πηγή: Balkan Web

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου