Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Καλαμπάκα - Γιορτάστηκαν οι Εθνικοί επέτειοι της Αλβανίας

albania IMG 1571Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου το απόγευμα το τμήμα εκμάθησης της Αλβανικής Γλώσσας που λειτουργεί στην Καλαμπάκα, γιόρτασε τις δυο εθνικές επετείους της Αλβανίας. Στον χώρο του Εργατικού Κέντρου όπου έχει παραχωρηθεί αίθουσα για την εκμάθηση της Αλβανικής γλώσσας στους Αλβανούς Μετανάστες που ζουν στην πόλη μας, έγινε μια μικρή γιορτή αφιερωμένη στην πατρίδα τους.
albania IMG 1571
Τα παιδιά μαζί με την δασκάλα τους Ιμέρη Μερίτα και τους γονείς τους, γιόρτασαν τις δυο Εθνικές Επετείους της χώρας τους και συγκεκριμένα την Ανεξαρτησία της Αλβανίας ( 28 Νοεμβρίου 1912 ) και την απελευθέρωση από τους Γερμανούς ( 29 Νοεμβρίου 1944 ).
albania IMG 1571Τα παιδιά τραγούδησαν το Εθνικό ύμνο της χώρας τους, απήγγειλαν ποιήματα και στην συνέχεια χόρεψαν όλοι μαζί παραδοσιακούς χορούς.

1 σχόλιο:

  1. Κι ενώ οι αλβανοί με καμάρι γιορτάζουν τις εθνικές γιορτές τους στην Ελλάδα, εμείς τρέμουμε να γιορτάσουμε στα χωριά μας και οι πολιτικοί μας απαξιώνουν να μιλήσουν για το πρωτόκολλο της Κέρκυρας και για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή