Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αλβανοί κλέβουν μεταλλικά στοιχεία των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος στην Ελλάδα

«Οι εδικοί εκπέμπουν συναγερμό. Κόβουν μεταλλικά τμήματα από τους πυλώνες των ηλεκτροφόρων καλωδίων»

Κλέφτες μετάλλων αφαιρούν  τμήματα των πυλώνων που συνδέουν  ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης που μεταφέρεται στην Ελλάδα.
Το φαινόμενο αυτό τείνει να γίνει καθημερινό. Η γραμμή των  ηλεκτροφόρων καλωδίων  110 Κιλοβόλτ,  του χωριού Μαλίκ, που συνδέεται με την Ελλάδα , παρουσιάζει συχνά βλάβες από τις κοπές μετάλλων από Αλβανούς,  προκειμένου να τα αποσπάσουν από τους πυλώνες και να τα πουλήσουν  ως μέταλλο. Αυτό έχει ως συνέπεια τον κίνδυνο κατάρρευσης των μεταλλικών πυλώνων.

Οι ειδικοί – γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- έχουν κτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί  στην περιοχή και έχουν κάνει αναφορά στον Εισαγγελέα  του νομού Κορυτσάς, αλλά σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι έρευνες.

«Πρόσφατα μία από τις στήλες έπαθε σοβαρή ζημιά και ήταν έτοιμη να πέσει μετά την κοπή σιδήρων από τη βάση. Είμαστε αναγκασμένοι να το καταγγείλουμε και να ζητήσουμε τη δίωξη των δραστών», είπε ο υπεύθυνος του υποσταθμού  Zëmblakut.

Οι υπεύθυνοι πίστευαν ότι η αφαίρεση των μεταλλικών συνδέσεων των πυλώνων της γραμμής της υψηλής τάσης των 110 κιλβόλτ που συνδέεται με την Ελλάδα, γίνεται από τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν  τα μεταλλικά τμήματα ως κολώνες ή να στηρίξουν δέντρα κλπ. Τελικά διαπιστώθηκε ότι οι κλέφτες δεν είναι από την περιοχή αλλά από άλλες περιοχές και τα τμήματα τα οποία αποσπούν από τους πυλώνες τα πωλούν ως παλιοσίδερα.
--
Πηγή: Shqip
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου