Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αλβανία: Φοβερός απολογισμός- 124 δολοφονίες έγιναν το περασμένο έτος


Το περασμένο έτος στην Αλβανία καταγράφηκαν 124 δολοφονίες και η μορφή αυτή εγκληματικότητας έχει φθάσει στο υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας εξαετίας, από τότε που στη χώρα αυτή υπάρχει σταθερή ανάπτυξη.




Από τις δολοφονίες αυτές οι 70 έγιναν για κοινότυπους λόγους, οι 13 οφείλονται σε διαφορές επί της ιδιοκτησίας, δέκα σε εκδίκηση και οι άλλοι  είχαν δευτερεύοντα κίνητρα, δήλωσε ο Χίσνι Μπουργκάι, γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας.



Η αστυνομία απέτυχε να διαλευκάνει  το 85 % των δολοφονιών και θεωρείται το υψηλότερο ποσοστό στην περιοχή, αλλά η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως σε δολοφονίες σε σχέση με τον πληθυσμό της.



Είκοσι από τις περιπτώσεις αφαίρεσης ζωής  στην Αλβανία  είναι βίαιες δολοφονίες γυναικών από τους συζύγους τους. Μεταξύ των τελευταίων εκκρεμών δολοφονιών είναι αυτή του νεαρού δικαστή,  Skerdilajd Konomi, που διαπράχθηκε το Σεπτέμβριο και του Εσάτι Σεπέφέρντ, αλβανού μυστικού πράκτορα που υπηρετούσε στην Shish (αλβανικές μυστικές υπηρεσίες), του οποίου το σώμα βρέθηκη μετά από ένα μήνα απανθρακωμένο μέσα στο αυτοκίνητό του στην παραλία του Δυρραχίου.



Ανησυχητική είναι και η κατάσταση φέτος. Κατά τον πρώτο μήνα του 2012 έχουν διαπραχθεί δέκα δολοφονίες.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου