Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αλβανία: Θα αναθεωρηθεί ο προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων


Ο υπουργός Άμυνας Αμπέν Ιμάμη, δημοσιοποίησε τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής από την οποία θα διέπεται η Άμυνα της χώρας για το 2012 και οι οποίες θα χρησιμεύσουν  ως οδηγός  για τις προτεραιότητες της ανάπτυξης  του ανθρώπινου δυναμικού  και των οικονομικών που παρέχονται για τη διαχείριση των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας.


Ο Ιμάμη τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας είναι συνάρτηση των στρατηγικών και πολιτικών του ΝΑΤ Ο».

Το σχέδιο διαμόρφωσης της στρατηγικής αυτής θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2012 και το πακέτο εμπεριέχει, επίσης,  τη νομική αναθεώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων .

Επιπρόσθετα,  αναφέρθηκε η καταστροφή των πλεονασματικών πυρομαχικών  που θα συνεχίσει να είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων των εργασιών της αλβανικής κυβέρνησης και  σε αυτό το πλαίσιο απαιτεί μέγιστη δυνατή δέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η υλικοτεχνική υποστήριξη, επίσης,  κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις προτεραιότητες. Ο στόχος της εφοδιαστικής απαιτεί την ίδρυση και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής δομής, όπως και την επανεξέταση της ικανότητας για τη στήριξη ενεργειών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Μία από τις προτεραιότητες του τρέχοντος έτους είναι, ακόμη,  η ομοιόμορφη εφαρμογή του νέου έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα επεκταθεί και στα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του 2012 θα συνεχιστούν οι εργασίες για την παγίωση της συνεργασίας με τις δομές του ΝΑΤΟ, με σκοπό την ενσωμάτωση μας,  στη δομή διοίκησης της Συμμαχίας.

Στο πλαίσιο αυτό, να συνεχίσει η Αλβανία,  να εργάζεται για την πλήρωση θέσεων  που διατίθενται για το ΝΑΤΟ, έτσι ώστε οι εντάξεις να φτάσουν στο σημείο πλήρωσής  που αντιστοιχεί με το  65%, από  το 30%  που είναι σήμερα.




--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου