Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι Αλβανοί δρουν ανεξέλεγκτα στα Σκόπια

"Ο Πρόεδρος άλλαξε τα ονόματα των τεσσάρων σχολείων του Δήμου, με γνωστά αλβανικά", γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων 


«Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Τσαίρ του κράτους των Σκοπίων,  (που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Αλβανούς), αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του  να μετονομάσει τα σχολεία της πόλης  με αλβανικές ονομασίες επαναστατών και ηρώων  Αλβανών,  ενώ οι αντιδράσεις της μειοψηφίας (Σλάβοι των Σκοπίων) δεν κατάφεραν  να ματαιώσουν την απόφαση αυτή.


Το Υπουργείο Παιδείας των Σκοπίων, ισχυρίστηκε ότι για μια τέτοια αλλαγή  δεν υπήρξε καμία αίτηση προς αυτό.
Για να υπάρξει μια αλλαγή στις σχολικές ονομασίες θα πρέπει να κατατεθούν οι ανάλογες αιτήσεις και εναπόκειται στο Υπουργείο να αποφασίσει θετικά ή αρνητικά.
Η Δημοτική Αρχή του Τσαίρ, υποστηρίζει ότι το έργο έχει, ήδη, ολοκληρωθεί. Τα Σχολεία έχουν μετονομαστεί και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα του Δήμου.
«Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση αυτή», υποστήριξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του εν λόγω Δήμου, προσθέτοντας ότι η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, καθώς και των δασκάλων και των καθηγητών των Σχολείων.
Η υπόθεση, όμως, δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ. Αρμόδιοι επιθεωρητές θα διερευνήσουν  τη νομική υπόσταση των αλλαγών αυτών».

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου