Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κόμβος διακίνησης ναρκωτικών η Αλβανία

Η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε σήμερα τουλάχιστον 150 κιλά κάνναβης που προορίζονταν για την Ελλάδα, στη διάρκεια μιας επιχείρησης στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες, στη Νότια Αλβανία. Μια ομάδα λαθρεμπόρων επιχειρούσε να διασχίσει τα αλβανικά σύνορα προς την Ελλάδα με σάκους γεμάτους κάνναβη, όταν εντοπίστηκε από τη μεθοριακή αστυνομία, αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση.


«Έξι λαθρέμποροι, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι, άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών πριν εγκαταλείψουν το εμπόρευμα και τα όπλα τους και διαφύγουν προς τα βουνά» διευκρίνισε η αστυνομία.


Χθες, Τετάρτη, η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι του Δυρραχίου, 40 χλμ. βορειοδυτικά των Τιράνων, 621 κιλά κάνναβης που προορίζονταν για την Ιταλία. Η Αλβανία έχει γίνει, σύμφωνα με εκθέσεις διαφόρων διεθνών αστυνομικών υπηρεσιών, ο κύριος προμηθευτής κάνναβης στην Ευρώπη.


Μολονότι οι τοπικές Αρχές ανακοινώνουν πως καταστρέφουν κάθε χρόνο 70.000 ως 100.000 δενδρύλλια, οι διεθνείς εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες διαφεύγουν τον έλεγχο των αρχών.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

 http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου