Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ελληνικό διάβημα προς τα Σκόπια - Φτιάχνουν αψίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόβλημα με τη συγκεκριμένη αψίδα έχουν και οι Αλβανοί μιας και δείχνει μέρος της Μικρής Πρέσπας που ανήκει στην Αλβανία.

Παρά τις όποιες ψεύτικες και παραπλανητικές εκκλήσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι για έναρξη διαλόγου προκειμένου να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, στην ουσία ο ίδιος προσπαθεί με κάθε τρόπο να προκαλεί την ελληνική πλευρά.


Στις προκλητικές του ενέργειες έρχεται να προστεθεί τώρα και μία αψίδα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία απεικονίζεται ο Ήλιος της Βεργίνας αλλά και παραστάσεις αλυτρωτικού περιεχομένου, κατά παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας.


Με αφορμή την κίνηση η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, Πρέσβης κα Παπαδοπούλου προέβη σε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, στο ίδιο πλαίσιο, η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για τη συνεχιζόμενη, με διάφορες ενέργειες, πολιτική διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας, που στρέφεται εναντίον της Ελλάδος και άλλων γειτονικών χωρών.


«Η Ελλάδα έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι τέτοιες ενέργειες, πέραν του ότι αποτελούν παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας, ο σεβασμός της οποίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, είναι επικίνδυνες και συνιστούν απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, που έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν το τίμημα του εθνικισμού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταλήγει με την επισήμανση ότι «η Ελλάδα καλεί την κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να λάβει διορθωτικά μέτρα για τις ως άνω ενέργειες».



 http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου