Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εγκρίθηκε για την ΑνΓρε ΑΕ ΟΤΑ το έργο SOCIALNET στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013


Στις 10 Ιανουαρίου 2012 εγκρίθηκε πρόταση έργου με τίτλο «CROSS BORDER CLUSTER OF SOCIAL AND COOPERATIVE ENTERPRISES» SOCIALNET, που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013.

Η Αναπτυξιακή Γρεβενών ΑΕ ΟΤΑ συμμετέχει στο  έργο ως εταίρος. Από την πλευρά της Ελλάδας  συμμετέχει επίσης το Ελληνικό Αναπτυξιακό Περιφερειακό Κέντρο, ενώ από την πλευρά της Αλβανίας συμμετέχουν οι οργανισμοί  Vlora Youth Center, Hope and Homes Association και Albanian Youth Network for European Integration. 
Το έργο SOCIALNET έχει σκοπό να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνικής οικονομίας ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά ο εξωτερικός ανταγωνισμός, αλλά και να βελτιώσει τις δημόσιες πολιτικές που έχουν στόχο  την αναδιοργάνωση των συνεταιρισμών και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά ο Νομός Γρεβενών είχε το δικαίωμα υποβολής προτάσεων σε πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας και μόνο ως «παρακείμενη περιοχή».


 http://webcache.googleusercontent.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου