Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βορειοηπειρώτες της Αθήνας τίμησαν την 98η Επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

Σήμερα στην Αθήνα, οι Βορειοηπειρώτες που μένουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, γιόρτασαν την 98η επέτειο από την ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου 1914. 
Η εκδήλωση, την οποία όπως κάθε χρόνο διοργανώνει ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών, ξεκίνησε με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτσης, ώρα 11.30π.μ. Δεκάδες Βορειοηπειρώτες κατέκλεισαν τον ναό.

Την πανηγυρική Ομιλία για την Επέτειο, εκφώνησε ο Δημήτριος Περδίκης, πρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ. Χαράλαμπος Καραθάνος, αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, ηγήθηκε  της πορείας προς το Σύνταγμα όπου θα ακολουθούσε η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. 

Την πορεία μέχρι ενός σημείου προπορεύονταν η μπάντα του Δήμου Αθηνών,  οποία αναχώρησε λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχαν την ίδια ώρα και η ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.
 Οι σημαίες της Βορείου Ηπείρου κυμάτιζαν περήφανα και τα κορίτσια μαζί με τα αγόρια με τις παραδοσιακές στολές, έδωσαν άλλον αέρα στην πορεία.
Η πομπή με διάφορα συνθήματα για τη Βόρειο Ήπειρο, έφτασε στο Σύνταγμα, όπου γίνονταν η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Το πλήθος χειροκρότησε τους Βορειοηπειρώτες οι οποίοι προχώρησαν στην κατάθεση των στεφανιών. 
Στεφάνι κατάθεσε η ΝΔ, με το Χρήστο Γιάνναρη, υπεύθυνος Τομέα Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων , το ΛΑ.ΟΣ, με τον κ. Απόστολο Μπαμίχα, ο Συλλόγος Βορειοηπειρωτών, με τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Καραθάνο , το ΚΕΑΔ, με τον Αντιπρόεδρό του κ. Θωμά Γιάννη, η ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, με την Αντιπρόεδρο κα Ελένη Δήμου, η ΕΝΒΗ με την  τον εκπρόσωπό της,  η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, με τον Προεδρό της.
 

Παρευρέθηκαν επίσης: Ευγενία Τσουμάνη,δικηγόρος και βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας , Γρηγόρης Γκιζέλης, γενικός Γραμματέας ΚΕΒΑ, Αθηνά Πάλλη, εκπρόσωπος κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA, Γεώργιος Τζιομάκας, αντιπρόεδρος Ομόνοιας, Θεοφάνης Καλυβιώτης, πρόεδρος ΝΕ.Β, αντιπροσωπεία Συλλόγου Χειμαρριωτών, Παναγιώτης Λέκκας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Κάτω Δρόπολης,  Κώστας Κυριακού, πρώην πολιτικός κρατούμενος, Κώστας Μακαριάδης, πρώην βουλευτής Ομόνοιας.
Αμέσως μετά την κατάθεση στεφανιών, οι Βορειοηπειρώτες τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, σε κλίμα συγκίνησης, όπου μαζί τους ένωσαν τη φωνή τους και οι χιλιάδες διαδηλωτές των συνδικάτων .

7 σχόλια:

  1. ολοι εκει σημερα.επιτελους ολοι οι φορεις και τα κομματα, και το κεαδ και το μεγκα, και η ομονοια και η χειμαρρα και η δροπολη και οι αγιοι σαραντα και το δελβικο και οι νεοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O NTOULES ME TO BOLLANO POU HTAN???EDW PROXTHES STHN KOPH PITAS DEN ANAFERANE TIPOTA GIA THN EPETEIO AYTONOMIAS, SIGA MHN PARABRISKOTANE SHMERA STHN ATHINA.AN HTAN GIA KAMIA PITA KAI XORO PRWTOI OI KYRIOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AISXOS KAI NTROPI STO BLOG borioipirotika poy x8es anti na proskalesei tous boreiohpeirots stin epeteio toys apetrepe legontas oti 8a symboyn epeisodia kai diafimize ekstremistika blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To KEAD simera katathese stefani.Den gnwrizw an to exei ksanakanei, alla mou arese kai prepei o NTOULES kai o ka8e ntoules na katalabei oti to KEAD Einai twn boreiohpeirtwn kai oxi tsifliki tou.na to katalabei prin einai arga, prin faei sout apo ton kosmo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ!!!!!!!!ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΗΝΙΚΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει ακόμη η ΕΝΒΗ!? Ποιός ο εκπροσώπος και ποιά τα μέλη της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. megali diastasi pire apo ola ta ilektronika mesa xthes i poreia b/hpriwtwn kai i katathesi stefanwn sto syn tagma

    ΑπάντησηΔιαγραφή