Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κοσσυφοπέδιο: Βουλευτές καταθέτουν το αίτημα για ένωση με την Αλβανία


Βουλευτές του Κοσσυφοπεδίου θα καταθέσουν πρόταση για ψήφιση στο Κοινοβούλιο της Πρίστινας, με το οποίο προβλέπεται η ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με το Αλβανικό Κράτος, όπως κυκλοφορεί σήμερα στα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου, και το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε στο πρακτορείο Telegrafi.


Το αναφερόμενο πρακτορείο ειδήσεων δηλώνει ότι το αίτημα αυτό θα υποστηριχθεί  άμεσα από 12 βουλευτές, οι οποίοι αναμένονται να αυξηθούν στους τριάντα,  με υποστηρικτές άλλων κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Το ψήφισμα αναφέρεται  στη συμφωνία Βελιγραδίου και Πρίστινας για τη χρήση του ονόματος της ‘Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου’ σε διεθνείς συμμετοχές.
Τηλεγραφήματα δηλώνουν ότι το ψήφισμα υποστηρίζεται  από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου, Γιακούμπ Κράσνικι, καθώς και τα μέλη της τουρκικής μειονότητας.

Ο Κράσνικι έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι κατά  της συμφωνίας μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας και ότι έπρεπε να  αποσαφηνιστεί το Συνταγματικό Δικαστήριο για το θέμα αυτό.

Πάντως, 12μελής αντιπροσωπεία του Κοσσυφοπεδίου,  σχεδιάζει να  ζητήσει την υποστήριξη του προέδρου της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου