Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Άγιοι Σαράντα: Χειροπέδες στους παραχαράκτες των χαρτονομισμάτων


Ένα άτομο προφυλακίστηκε, ενώ ένα άλλο καταζητείται για παραχάραξη χαρτονομισμάτων στους Αγίους Σαράντα. Η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ μπόρεσε να καταστρέψει  τη βάση,στην οποία μεγάλα χρηματικά ποσά είχαν παραποιηθεί και τα οποία στη συνέχεια κυκλοφορούσαν  στην αγορά.

Στον 22-χρονο Kaluid Kadëna ,πέρασαν τις χειροπέδες ενώ καταζητείται ο 28-χρονος Saimir Selmani  ο οποίος παρακολουθείται εδώ και  3 μήνες.. Η αστυνομία κατέσχεσε 54 πλαστά χαρτονομίσματα  των 2000 λεκ καινούργια, συνολικής αξίας ύψους 104.000 λεκ καινούργια , καθώς το σαρωτή και τον εκτυπωτή, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τα πλαστά χρήματα.
 


Από τις έρευνες και τις εποπτείες που διεξήγαγε η αστυνομία  συμπεραίνεται  ότι οι πολίτες αυτοί έχουν ρίξει στην αγορά τουλάχιστον 500 000 καινούργια λεκ ,πλαστών χαρτονομισμάτωνν των  2000 και 1000 καινούργιων λεκ. Τα χαρτονομίσματα αγοράζονταν με 30 έως 40% της σφραγισμένης αξίας και στη συνέχεια έμπαιναν στην αγορά των Αγίων Σαράντα.
Η  αστυνομία  των Αγίων Σαράντα αναζητεί τον δεύτερο δράστη, ενώ παράλληλα εργάζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δραστηριότητας των δύο νέων και την πιθανή συμμετοχή άλλων προσώπων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου