Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Επίθεση Στ. Καλογιάννη σε Ι. Μαγκριώτη. Επί 2 ½ χρόνια δεν έκανε τίποτα για τον δρόμο Ιωάννινα – Κακαβιά!


Στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αποδίδει την καθυστέρηση που υπήρξε από το 2009 στη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρος Καλογιάννης, που όμως είναι δηκτικός και για ορισμένους δημοτικούς συμβούλους, σχετικά με τη επαναχάραξη του τμήματος στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και ειδικά στην περιοχή της Πεδινής, τους οποίους κατηγορεί για «άκρατο λαϊκισμό».

Ο κ. Στ. Καλογιάννης, αφού σημειώνει ότι για τη χάραξη Ιωάννινα – Κακαβιά έγινε εξαντλητική διαβούλευση, αναφέρει ότι δαπανήθηκαν 6 εκ.ευρώ για τις τεχνικές μελέτες του οδικού άξονα και τις γεωτεχνικές έρευνες. Εκείνο που απαιτούνταν ήταν ορισμένες πρόσθετες μελέτες που επέβαλαν οι Περιβαλλοντικοί όροι.
«Πρότεινα τότε -συνεχίζει- να δημοπρατηθεί αμέσως το έργο, προϋπολογισμού 300 εκ. ευρώ περίπου, αφού προηγουμένως το ΥΠΥΜΕΔΙ αναθέσει στην Εγνατία Οδό ΑΕ, η οποία δεν έχει αντικείμενο, να συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.    Επί 2 ½ χρόνια το ΥΠΥΜΕΔΙ δεν έπραξε απολύτως τίποτα για το έργο».
Ο πρώην Υφυπουργός χαρακτηρίζει προκλητικές τις νέες δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μαγκριώτη, να ανακοινώσει σήμερα που αποχωρεί από το Υπουργείο  τη χρηματοδότηση μελετών, που αποτελούν περιβαλλοντική υποχρέωση από το 2009,  ενώ θυμίζει ότι επί θητείας του έχουν σταματήσει όλα τα μεγάλα έργα που αφορούν την Ήπειρο.

Αιχμές για Δήμο
Ο κ. Στ. Καλογιάννης, είναι αιχμηρός για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων  να τροποποιηθεί η χάραξη του συγκεκριμένου οδικού τμήματος. Αναφέρει ότι είναι δικαίωμα του Δήμου να το ζητήσει επισημαίνει όμως ότι μια τέτοια διαδικασία    θα σημάνει ουσιαστικά την ακύρωση της κατασκευής του, καθώς πέραν των χρημάτων θα απαιτηθεί τουλάχιστον μια πενταετία, από τη στιγμή που ληφθεί η σχετική απόφαση από το Υπουργείο, για την εκπόνηση των μελετών και την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.
«Οι απόψεις δε που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από ορισμένους δημοτικούς άρχοντες ότι «δεν είναι οικονομικό θέμα η αλλαγή χάραξης» για έναν άξονα για τον οποίο δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα 6 εκ. ευρώ (και θα διατεθούν άλλα 3 εκ. για τις πρόσθετες υποχρεώσεις), προκαλεί εύλογες απορίες για το εάν έχουμε όλοι συλλάβει το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος της χώρας μας. Εκτός και εάν δεν μας το επιτρέπει ο άκρατος λαϊκισμός», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων.


proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου