Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Διασκέδασαν παρέα και λήστεψαν 52χρονο ιδιοκτήτη ουζερί στο Βόλο νεαροί Αλβανοί!


Στα χέρια της Αστυνομίας, έπεσαν δύο 23χρονοι, Αλβανοί, που, μαζί με άλλους δύο φίλους τους, διέπραξαν τις δύο ληστείες, σε βάρος 29χρονου ιχθυοπώλη και σε βάρος 52χρονου, ιδιοκτήτη ουζερί στο Βόλο, με λεία 88.000 €. Η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει τις δύο ληστείες, σε μερικές ημέρες, ενώ αναζητά τους δύο συμπατριώτες τους.
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Δημήτρης Κατσίκας και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, Γιάννης Τόλιας, αναφέρθηκαν στο χρονικό ης σύλληψης των δύο δραστών, που είναι οι «εγκέφαλοι» των δύο ληστειών, ενώ επισήμαναν ότι στη Μαγνησία η εγκληματικότητα είναι ελεγχόμενη.
Όπως επισήμαναν οι δύο αξιωματικοί της Αστυνομίας, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, κατάφερε να εξιχνιάσει τις δύο ληστείες, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και να προχωρήσει, χθες το βράδυ, στη σύλληψη δύο Αλβανών, ηλικίας 23 χρονών.
Πρόκειται για τις ληστείες σε βάρος 29χρονου ιχθυέμπορου, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (24 Μαρτίου), όταν έβγαινε από το σπίτι του, στη συνοικία Ν. Δημητριάδας, για να πάει στην Ιχθυαγορά και του είχαν κλέψει ποσό 8.000 €.
Ακόμη οι δύο Αλβανοί στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης (27 του μήνα), με την απειλή πιστολιού είχαν ληστέψει 52χρονο ιδιοκτήτη ουζερί, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, στην περιοχή του Νοσοκομείου και, αφού είχαν χτυπήσει τον ίδιο και την 51χρονη σύζυγό του έκλεψαν ποσό 80.000 € και ένα κόσμημα.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί 23 χρονών και αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ενώ στις δύο ληστείες το ένα άτομο είναι κοινός συμμέτοχος και στις δύο ληστείες.
Από την έρευνα της Αστυνομίας, στο σπίτι του ενός συλληφθέντα, βρέθηκε ποσό 2.600 € που ανήκε στον ιχθυοπώλη, που αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ στο σπίτι του δεύτερου βρέθηκαν περίπου 200 δολάρια, που αναγνωρίστηκαν από τον 52χονο ιδιοκτήτη του ουζερί.
«Αναζητούνται άλλα δύο άτομα Αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 20 και 23 χρονών, που έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένεται η σύλληψή τους. Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, κρατούνται και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εγκέφαλος της ληστείας του ιχθυεμπόρου ήταν ο 23χρονος, ο οποίος περιστασιακά εργαζόταν στο ψαράδικο που διατηρεί στο κέντρο του Βόλου, ενώ «υπεύθυνος» για τη ληστεία σε βάρος του ιδιοκτήτη ουζερί ήταν ο άλλος 23χρονος, με τον οποίο διασκέδασαν μαζί μερικές φορές. «Γι’ αυτό και γνώριζαν τα σπίτια που διέμεναν τα θύματα και τις ώρες που μετακινούνταν», ανέφερε ο κ. Τόλιας.
Οι δύο συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αστυνομικές αρχές, ενώ ο 23χρονος που αναζητείται θεωρείται ο πιο βίαιος και σκληρός που είχε το πιστόλι, από τους τέσσερις ληστές.
Ο αστυνομικός διευθυντής ευχαρίστησε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και τις επιχειρησιακές ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, που συνέβαλαν στον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο δραστών, ενώ η Αστυνομία διερευνά αν οι συγκεκριμένη συμμορία έχει διαπράξει άλλες ληστείες στην περιοχή. Οι συλληφθέντες ήταν περιστασιακά εργαζόμενοι και έχουν διαβατήρια και άδειες παραμονής στην Ελλάδα, ενώ οι δύο που αναζητούνται βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας.
Τέλος, ερωτηθείς για την αύξηση της εγκληματικότητας, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Δημ. Κατσίκας δήλωσε ότι η κατάσταση στη Μαγνησία είναι ελεγχόμενη και οι δύο ληστείες ήταν περιστατικά που απασχόλησαν ή συγκίνησαν την κοινή γνώμη, ωστόσο τόνισε ότι παρόμοια συμβαίνουν στο Πανελλήνιο, λόγω έξαρσης της εγκληματικότητας και της οικονομικής κρίσης που υπάρχει.

http://www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου