Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Υπουργός Εργασίας κ.Ξέρας: Εντατικές συναντήσεις με εκπροσώπους του ΟΗΕ και του ΓΔΘΑΔ


Ξέρας: Έτοιμοι να συνεργαστούμε για την υλοποίηση των έργων που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ευάλωτων κοινοτήτων.
Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, συναντήθηκε με την Περιφερειακό Διευθυντή του Γραφείου για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΓΔΘΑΔ)  για την Ένταξη των Ρομά, κα Judith Kiers και τον  Ανώτερο Σύμβουλο του ΟΑΣΕ για τα ζητήματα των Ρομά, κ.Andrzej Mirga, με τους οποίους μοιράστηκε την άποψη ότι η ενσωμάτωση της κοινότητας των Ρομά είναι  καθήκον και ευθύνη της κάθε κοινωνίας και  κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Ξέρας τόνισε ότι «το ζήτημα των Ρομά είναι ήδη στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης και με την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Μπερίσα τα υπεύθυνα ιδρύματα  εργάζονται όχι μόνο για την κατάρτιση των σχεδίων δράσης, αλλά και να λάβουν μέτρα για την εφαρμογή τους, έτσι ώστε η  κατάσταση της κοινότητας αυτής να αλλάξει σε μικρό χρονικό διάστημα. "«Το Υπουργείο Εργασίας τον τελευταίο καιρό αφοσιώθηκε στη δημιουργία του πρώτου διεπιστημονικού εθνικού κέντρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της κοινότητας,  μοντέλο που στα ερχόμενα χρόνια θα επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος τόνισε ότι το έργο αυτό θα υλοποιηθεί χάρη στη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την υποστήριξη των χορηγών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα
Η κα. Kiers ενημέρωσε τον Υπουργό για  το περιφερειακό έργο που υλοποιείται από το ΓΔΘΑΔ, με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ, και που στοχεύει στη στήριξη κοινότητας των Ρομά, ιδίως για την καταχώριση, την εκπαίδευση και την απασχόληση. "Η συνεργασία μεταξύ των δομών των περιφερειακών χωρών για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών στον πολιτικό τομέα για την υποστήριξη της κοινότητας των Ρομά είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στο στάδιο όπου βρίσκονται αυτές οι περιοχές  σε σχέση με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε αναφερόμενη στο έργο η Kiers .Ο Υπουργός διαβεβαίωσε στην πλήρη υποστήριξη των Αλβανικών θεσμών για την υλοποίηση με επιτυχία αυτού του σχεδίου και κάθε σχεδίου που αποσκοπεί στην υποστήριξη της ένταξης των Ρομά στην κοινωνία.
Επίσης προχθές ο Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε και μίλησε με την εκπρόσωπο του Προγράμματος για την Ανάπτυξη Των Ηνωμένων Εθνών, στην Αλβανία,  κα. Zinep Touimi-Benjelloun. Στο επίκεντρο της συνάντηση ήταν η συνεργασία για την υλοποίηση των στόχων της κυβέρνησης στον τομέα της ισότητας των φύλων και τη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων κοινοτήτων, όπως οι Ρομά, οι κακοποιημένες γυναίκες, τα παιδιά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου