Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Απασχόληση Αλβανών στην Ιταλία. Συμφωνία μεταξύ Υπουργείων Εργασίας Αλβανίας και Ιταλίας

Απασχόληση στην Ιταλία, η εγγραφή των υποψηφίων ξεκινά.


Ξεκινάει η συνεργασία μεταξύ του αλβανικού Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών και του ιταλικού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στον τομέα της μετανάστευσης και της εργασίας. Αυτή η συνεργασία θα ξεκινήσει με την εφαρμογή ενός πιλοτικού σχεδίου, το οποία απευθύνεται σε 255 Αλβανούς υπήκοους, που παρέχει δωρεάν μαθήματα για την εκμάθηση γλωσσών και στην επαγγελματική εκπαίδευση, που στοχεύουν στην απασχόληση, στην Ιταλία τουλάχιστον 50% των συμμετεχόντων σε διάφορους τομείς.


Η πρωτοβουλία αυτή έγινε γνωστή σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός  Σπύρος Ξέρας, ο Γενικός Διευθυντής της Μετανάστευσης του ιταλικού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Natale Φορλάνι, και ο Πρέσβης Ιταλίας στα Τίρανα Massimo Gaiani.


Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης κηρύχθηκε η έναρξη των διαδικασιών εγγραφής για όλους τους Αλβανούς πολίτες που θέλουν  να έχουν την ευκαιρία να εργάζονται τακτικά στην Ιταλία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία μετανάστευσης, κοντά στην Περιφερειακή Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης (Γραφεία Εργασίας) στις περιοχές που μένουν, για να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους σύμφωνα με τους κανόνες που προβλέπονται και για να καταγράψουν το προφίλ τους στις διαθέσιμες λίστες.  

Πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής  υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.mpcs.gov.al (στο μενού ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το έντυπο της αίτησης).

Η Εγγραφή στα γραφεία της μετανάστευσης, στα Γραφεία Εργασίας των Τιράνων, Δυρραχίου,Φιέρι, Αυλώνας, Μπερατίου, Αργυροκάστρου, Ελμπασάν, Κορυτσάς, Λέζιας, Σκόδρας, Κούκες και Επισκοπής θα γίνεται από 27 Μάρτη-10 Απριλίου 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου