Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Εξιχνιάστηκαν κλοπές και ληστεία στη Πάργα


Εξιχνιάστηκε μία ληστεία και δύο κλοπές σε οικίες, στην Πάργα Πρέβεζας, που είχε διαπράξει εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούταν στην περιοχή. Για την συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και τριών (3) ακόμη ατόμων που αναζητούνται, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές και δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τα τέλη του Ιανουαρίου 2012. Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών - κλοπών:
- Την 27/28.01.2012 στην Πάργα, αφού μπήκαν σε οικία παραβιάζοντας την πόρτα της εισόδου, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, ένα ρολόι και χρηματικό ποσό.
- Την 31.01-01.02.2012, αφού παραβίασαν δύο οχήματα στην Πάργα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους δύο κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και άλλα αντικείμενα.
- Την 08.02.2012 τα ξημερώματα στην Πάργα, φορώντας κουκούλες, παραβίασαν την είσοδο οικίας ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή των παραπάνω κυνηγετικών όπλων και μαχαιριού, ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των παθόντων. Σημειώνεται ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν τότε οι δράστες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 09-02-2012 σε σημείο της Ιονίας Οδού στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ τα κλαπέντα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, την 19-02-2012 κοντά στην Επαρχιακή Οδό Πάργας – Πρέβεζας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καλύβα, που εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες. Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές. Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας των συνεργών του, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου