Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αλβανικό «εργαστήρι» πλαστών εγγράφων σε διαμέρισμα

Αλβανικό «εργαστήρι» πλαστών εγγράφων σε διαμέρισμα Τρεις Αλβανοί έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας καθώς εντοπίσθηκε το βράδυ της 29ης Μαρτίου ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής πλαστών πιστοποιητικών και εγγράφων, το οποίο είχαν στήσει σε διαμέρισμα στην οδό Ακομινάτου στο κέντρο της Αθήνας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι 3 Αλβανοί κατασκεύαζαν και προμήθευαν με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίηση τους στην Ελλάδα.

Από την έρευνα στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, 177 σφραγίδες, χιλιάδες αλβανικά και ελληνικά ένσημα, πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, διάφορα πιστοποιητικά, ιατρικές βεβαιώσεις, βεβαιώσεις δημοτικών αρχών, άδειες οδήγησης, πιστοποιητικά Πανεπιστημίων κλπ.
Σε έρευνα σε άλλο διαμέρισμα καθώς και σε καφενείο που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα σαν χώρο για να κάνουν τις παράνομες συναλλαγές τους, βρέθηκε πλήθος αποδείξεων πληρωμής του Ο.Π.Α.Π. συνολικής αξίας 186.122 ευρώ τις οποίες χρησιμοποιούσαν για ''ξέπλυμα'' των παράνομων εσόδων τους. Κατασχέθηκε επίσης χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου