Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πολιτική «ανοιχτών θυρών» από ΝΑΤΟ αναμένουν τα κράτη της «Χάρτας της Αδριατικής»

photoΟι υπουργοί Άμυνας των χωρών της Χάρτας της Αδριατικής (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κροατία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο) αναμένουν ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, η Συμμαχία θα αποστείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική των <<ανοιχτών θυρών>> για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης που φιλοδοξούν να καταστούν μέλη της και υποστηρίζει τις διαδικασίες ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης όλων των χωρών της περιοχής.

Αυτό αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, μετά τη διάσκεψη που είχαν σήμερα στα Σκόπια οι υπουργοί Άμυνας των πέντε αυτών χωρών.
Ακόμη, οι υπουργοί Άμυνας των χωρών της Χάρτας της Αδριατικής επαναβεβαίωσαν τη στήριξη τους για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, <<το συντομότερο δυνατό>>, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.
Από τις πέντε χώρες της Χάρτας της Αδριατικής, η ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ.
Η Κροατία και η Αλβανία έλαβαν πρόσκληση και εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008.
Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαΐου, δεν θα ασχοληθεί με θέματα διεύρυνσης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου