Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Μπερίσα αναχώρησε για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Σαλί Μπερίσα αναχώρησε χθες για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο πρωθυπουργός Μπερίσα θα έχει συναντήσεις υψηλού επιπέδου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον, καθώς και συναντήσεις και εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μπερίσα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, συνάντηση με τη υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής Χίλαρι Κλίντον , μετά το πέρας της οποίας θα εμφανιστούν σε μια  κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος είναι και  επικεφαλής του αμερικανικού Κογκρέσου, με τον κ. John Boehner.
Επίσης, ο κ. Μπερίσα θα έχει στην Ουάσιγκτον, συναντήσεις και με άλλες προσωπικότητες, όπως τον γερουσιαστή Ζαν Shaheen, τον Πρόεδρο της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Richard Morningstar, τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του κράτους για την Ενέργεια στην Ευρασία, κλπ. ..
Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός κ.Μπερίσα έχει προσκληθεί στην τελετή παρουσίασης του ντοκιμαντέρ "Μπέσα", με παραγωγό την Johanna Neumann, στο Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον. Το ντοκιμαντέρ της Neumann μιλάει για την εξαιρετική ιστορία της φιλοξενίας, της στέγασης και της προστασίας  μια εβραϊκής οικογένειας στην Αλβανία και, μέσω αυτής, για την ιστορία ενός έθνους που άνοιξε τις πόρτες του σώζοντας από την εξαφάνιση εκατοντάδες εβραϊκές οικογένειες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ο κ. Μπερίσα θα απευθύνει στο κοινό ένα μικρό χαιρετισμό, και θα δώσει στην κ. Neumann το βραβείο της εκτίμησης και ευγνωμοσύνης .
Μια ξεχωριστή στιγμή στην ημερήσια διάταξη του Πρωθυπουργού είναι η συμμετοχή του ως τιμώμενο προσωπο στον εορτασμό της 100 ης επετείου της Ομοσπονδίας «Vatra»(ΕΣΤΙΑ) στη Νέα Υόρκη. Με την ευκαιρία αυτή, θα οργανωθεί ένα επιστημονικό συνέδριο "Παν-Αλβανική Ομοσπονδία Αμερικής" VATRA, 100 χρόνια στην υπηρεσία του έθνους », όπου θα μιλήσουν αλβανοί ερευνητές και ακαδημαικοί
Ο κ Μπερίσα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον, θα επισκεφθεί το σπίτι μουσείο του 28ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και  μεγάλου υποστηρικτή της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, Γούντροου Ουίλσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου