Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κακαβιά: Οικονόμου και Burgaj συζήτησαν για τα μέτρα καταπολέμησης της εγκληματικότητας


Ο Ηπειρώτης Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου (τ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.) κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αλβανία επιθεώρησε και το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, Hysni Burgaj, ο κ. Οικονομου είδε από κοντά τα μέτρα που λαμβάνονται τόσο από την ελληνική, όσο και την αλβανική αστυνομία για την μετακίνηση των μεταναστών, και στις δύο πλευρές των συνόρων κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο τελωνείο της Κακαβιάς, με την παρουσία των διοικητών της αστυνομίας   Αργυροκάστρου και Ιωαννίνων, οι κ.κ. Οικονόμου και Burgaj έδωσαν  έμφαση στα κοινά μέτρα για τους διακινητές εμπορίας ανθρώπων , επικαλούμενοι τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. 
«Είχαμε πολύ καλή συνεργασία για την αντιμετώπιση του κύματος εισόδου και εξόδου στα σύνορα
μεταξύ των δύο χωρών», είπε μεταξύ άλλων, στη συνάντηση αυτή ο κ. Burgaj. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συνεργασία ήταν επιτυχής όσον αφορά την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου, επιβεβαίωσε τη δέσμευση για την αντιμετώπιση της μετακίνησης ομαλά στα σύνορα μεταξύ των διακοπών, αλλά και την αύξηση των κοινών δύναμεων κρούσης κατά της εγκληματικότητας. «Η κοινή αυτή  επιθεώρηση στην Κακαβιά δείχνει τη σημασία που έχει για τις δύο χώρες μας να επιλύσουμε αμέσως κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται, με τον καλύτερο τρόπο. Η καλή δουλειά της Αλβανικής αστυνομίας στην Κακαβιά δείχνει την ολοκλήρηση του αλβανικού κράτους στα πρότυπα της προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άποψη αυτή υπάρχει μια έντονη επιθυμία από την Ελλάδα να υποστηρίζει πάντοτε την Αλβανία στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή κοινότητα ", δήλωσε ο Οικονόμου. "Νομίζω ότι φέτος ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές για τη διαχείριση των συνόρων», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου