Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Σπύρος Ξέρας στην Κύπρο. Συνεργασία σε θέματα τεχνογνωσίας, επιθυμεί η Αλβανία με την Κύπρο .

Δρόμος συνεργασίας ανοίγει μεταξύ Κύπρου και Αλβανίας σε δύσκολες εποχές, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας της χώρας, Σπύρος Ξέρας, μετά από συνάντησή του με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.
Οι δύο Υπουργοί είχαν συνάντηση το μεσημέρι όπου υπέγραψαν επίσης κοινή διακήρυξη με στόχο τη δόμηση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Σε δηλώσεις της, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι το Υπουργείο έχει μια παράδοση συνεργασίας με την Αλβανία και σήμερα υπέγραψαν «μια κοινή διακήρυξη μεταξύ των δύο Υπουργείων η οποία στοχεύει στο να δομήσουμε τη συνεργασία μας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση, τα θέματα της απασχόλησης, θέματα ασφάλειας και υγείας, τομείς όπως είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των εργαζομένων και ο τομέας της στήριξης των αναπήρων».

Από τη δική μας πλευρά, είπε, «έχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μετά από την υπογραφή αυτή της κοινής διακήρυξης, και εφόσον η αλβανική πλευρά μας έχει ιεραρχήσει κάποιους τομείς προτεραιότητας για τους οποίους θα ήθελε τη στήριξη και τη τεχνογνωσία μας ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο». Εχουμε λοιπόν εκφράσει την ετοιμότητά μας, συνέχισε, «να παράσχουμε αυτήν την στήριξη η οποία θα μπορεί να γίνει μέσα από την ανταλλαγή αντιπροσωπειών από τις δύο πλευρές σε τομεακό επίπεδο για εκπαίδευση, για κατάρτιση λειτουργών αλλά και για εκπαίδευση και κατάρτιση στο τοπίο αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγουμε εμείς τις επιθεωρήσεις μας».

«Θεωρούμε υποχρέωση μας να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια για το καλό της κοινωνίας της Αλβανίας και του κόσμου της Αλβανίας», κατέληξε. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εργασίας Αλβανίας Σπύρος Ξέρας, μιλώντας ελληνικά, ευχαρίστησε την κ. Χαραλάμπους για την υποδοχή και καλή συνεργασία, σημειώνοντας ότι έχουν συναντηθεί και για άλλα θέματα στις Βρυξέλλες. «Σήμερα υπογράψαμε μια κοινή διακήρυξη σε τομείς που μας απασχολούν, τομείς που σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης από κοινού θέλουμε να στηρίξουμε την αγορά εργασίας και άλλα κοινωνικά ζητήματα, την επαγγελματική κατάρτιση και άλλα θέματα που η υπουργός τόνισε», είπε.

Η Αλβανία, είπε, είναι σε μια προενταξιακή πορεία προς την ένταξή της στην ΕΕ και ζήτησε τη βοήθεια της κυπριακής κυβέρνησης και ιδιαίτερα της υπουργού ώστε η Αλβανία να μπορέσει να υιοθετήσει όλες τις θετικές και πρακτικές παραδόσεις σε θέματα τεχνογνωσίας. «Ανοίγει ένας δρόμος συνεργασίας σε δύσκολες εποχές που στόχος είναι να στηρίξουμε τους πολίτες, τις ασθενές ομάδες, τους ανάπηρους, γενικά την κοινωνία μέσω των κρατικών υποστηρίξεων», κατέληξε. 

 

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου