Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο υπουργός Εργασίας κ. Σπύρος Ξέρας συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Κατάρ.

 Σύντομα σύμβαση εργασίας μεταξύ των δύο χωρών
Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, συναντήθηκε χθες  με τον Πρέσβη  του Κατάρ, τον κ. Yousuf Bin Hassen Bin Yousuf Al-Saai.
Ο Υπουργός ευχήθηκε στον Πρέσβη για τα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διορισμός του στη θέση αυτή θα επηρεάσει στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας είναι έτοιμο να συγκεκριμενοποιήσει αυτή τη συνεργασία.


Ο κ. Ξέρας ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας στον τομέα της κοινωνικής προστασίας, μείωση της φτώχειας και αύξηση της απασχόλησης.

Ο Πρέσβης ανέφερε ότι το κράτος του Κατάρ ενδιαφέρεται για θεσμοθέτηση της συνεργασίας σε τομείς όπως η υγεία, οι μεταφορές και η απασχόληση. Εστιάζοντας στην τελευταία, οι συνομιλητές συμμερίστηκαν την άποψη της ανάγκης για την κατάρτιση και  υπογραφή σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας διμερής συμφωνίας στον τομέα της απασχόλησης, η οποία θα επέτρεπε στους πολίτες της Αλβανίας να προσφέρουν τις επαγγελματικές δεξιότητές τους στην αγορά εργασίας του Κατάρ.

Οι συνομιλητές συμμερίστηκαν την άποψη ότι μια τέτοια συμφωνία είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, καθώς η ζήτηση για φθηνό εργατικό δυναμικό στην Αλβανία θα ανταποκριθεί στις προσφορές θέσεων απασχόλησης από τις επιχειρήσεις του Κατάρ.

Ο Υπουργός κ. Ξέρας και ο Πρέσβης Yousuf Al-Saai συμφώνησαν ότι τις ημέρες που ακολουθούν το Υπουργείο Εργασίας να υποβάλλει στην Πρεσβεία του Κατάρ  το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο, μετά την τεχνική αξιολόγηση θα πρέπει να σφραγιστεί και να αρχίσει η εφαρμογή της το συντομότερο δυνατό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου