Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Έκθεση «Η κουλτούρα και η Ιστορία των Τσάμηδων» στα Τίρανα

Στο Μουσείο Ιστορίας της πόλης των Τιράνων άνοιξε σήμερα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η κουλτούρα και η Ιστορία των Τσάμηδων» την οποία διοργάνωσε το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων- PDIU και η Λέσχη Νέων Πατριωτών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών δυνάμεων της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου, του διπλωματικού σώματος, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος του κόμματος PDK και μέλος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, Φατμίρ Λιμάι, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, υπουργοί της κυβέρνησης και μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας.

Η έκθεση έλαβε χώρα- όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- ακριβώς 68 χρόνια μετά την έναρξη της γενοκτονίας εναντίον των Αλβανο-τσάμηδων, στις 27 Ιουνίου του 1944, όπως παρουσιάστηκαν  στα πρωτότυπα έγγραφα από την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των πιστοποιημένων Αλβανών-Τσάμηδων, που εκδόθηκαν από το ελληνικό κράτος.

Ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη συνοχής σε εθνικό επίπεδο για την επίλυση του ζητήματος των Τσάμηδων.

 Ο αντιπρόεδρος του PDK, Φατμίρ Λιμάι, δήλωσε ότι το ζήτημα των τσάμηδων δεν μπορεί να διαχωριστεί από τα άλλα εθνικά θέματα : το Κοσσυφοπέδιο και η Τσαμουριά είναι θέματα για όλους τους Αλβανούς, είπε.

--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου