Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Εγκαινιάστηκε ο Καθεδρικός Ναός των Τιράνων. VIDEO

Μετά από 8 χρόνια εργασίας, ο νέος Καθεδρικός Ορθόδοξος Ναός στα Τίρανα άνοιξε τις πόρτες του αυτή την Κυριακή. Με μια συνολική έκταση του συγκροτήματος περίπου 5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, όπου τα 1660 τετραγωνικά μέτρα είναι του ναού, αυτά τα εγκαίνια συνέπεσαν με την 20ή επέτειο του κ.κ  Αναστασίου των Τιράνων, ως Αρχιεπίσκοπος στην Αλβανία. Εκατοντάδες πιστοί, παρακολούθησαν  τη θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος.
Παρέστησαν
ο αρχηγός του κράτους, Μπαμίρ Τόπι, η Πρόεδρος της Βουλής, Τζοζεφίνα Τοπάλι, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, o Υπουργός Εργασίας κ. Σπύρος Ξέρας, πρεσβευτές και  ηγέτες  κομμάτων της ελληνικής μειονότητας  στην Αλβανία,εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, ο επικεφαλής της Αλβανικής Αρχιεπισκοπής της Βοστώνης και μεγάλος αριθμός των κληρικών, που βοήθησαν στην αναγέννηση του ναού . Ο Καθεδρικός Ναός «Η Ανάσταση του Κυρίου", μια επένδυση εκατομμυρίων ευρώ, έχει συναρπάσει  όχι μόνο τους πιστούς που τον θεωρούσαν απαραίτητο, αλλά και τους περίεργους την ημέρα των εγκαινίων. Το Συγκρότημα, εκτός από πολλές εργασίες σε μάρμαρο, χωρίζεται σε διάφορα μέρη. Το παρεκκλήσι στη βορειοδυτική γωνία είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Χριστού, στη συνέχεια, στην ανατολική πλευρά είναι η έδρα της Ιεράς Συνόδου, ενώ στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων έχει ένα πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο, αμφιθέατρο και βιβλιοθήκη. Το Καμπαναριό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του καθεδρικού ναού, με 46 μέτρα ύψος, πάνω στο οποίο είναι τοποθετειμένο ένα τετράπλευρο ρολόι.



2 σχόλια:

  1. Το Καμπαναριό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του καθεδρικού ναού, με 46 μέτρα ύψος, πάνω στο οποίο είναι τοποθετειμένο ένα τετράπλευρο ρολόι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή