Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δήμων Πρέσπας, Ρέσεν, Λιγκένας

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη της περιοχής της Πρέσπας υπέγραψαν, στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι) της ΠΓΔΜ, οι δήμαρχοι Πρεσπών (Ελλάδα), Ρέσεν (ΠΓΔΜ) και Λιγκένας (Αλβανία).


Το Μνημόνιο προβλέπει τη συνεργασία των τριών αυτών δήμων για την υλοποίηση οικολογικών δράσεων και έργων υποδομής και έχει ως στόχο την ενθάρρυνση του τουρισμού, μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας εξέφρασε την ελπίδα ότι στο μέλλον συναντήσεις θα πραγματοποιούνται συχνότερα, προκειμένου να εξετάζονται κοινές δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

«Κατοικούμε γύρω από μια λίμνη τρία διαφορετικά έθνη, ωστόσο αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να πετύχουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει» δήλωσε ο κ. Τσέπας.

Ο δήμαρχος του Ρέσεν Μιχαήλ Βολκάνοφσκι ανέφερε ότι οι τρεις δήμοι θα συνεργαστούν σε κοινά προγράμματα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της προστασίας του Πάρκου των Πρεσπών, καθώς και για τη βελτίωση των υποδομών και την κατασκευή κατάλληλου οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος του Λιγκένας Εντμοντ Τεμέλκο σημείωσε ότι οι συναντήσεις αυτές του είδους πρέπει να «ευαισθητοποιήσουν» τις κεντρικές εξουσίες των τριών χωρών που μοιράζονται τη λίμνη των Πρεσπών για να επιδείξουν μεγαλύτερο ενδιάφερον για την ανάδειξη της περιοχής.



© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου