Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Φυλακές Αλικαρνασσού: Δραπέτες μετά από άδειες 4 Αλβανοί βαρυποινίτες

Τέσσερις Αλβανοί βαρυποινίτες, κρατούμενοι της φυλακής Αλικαρνασσού έχουν...
αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ηρακλείου και καταζητούνται από την Αστυνομία και την Interpol!
Πρόκειται για νεαρής ηλικίας άτομα που με τις πράξεις τους έχουν πολλά χρόνια φυλακής στις «πλάτες» τους , ενώ κάποιοι εξ αυτών θεωρούνται ως αδίστακτοι και επικίνδυνοι.

Και οι τέσσερις βρίσκονταν αρκετά χρόνια στη φυλακή. Έδειξαν καλή διαγωγή, πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης για να πάρουν άδεια, την έλαβαν, όμως δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω.
Οι κρατούμενοι από την Αλβανία που δεν τήρησαν τους όρους της άδειας που πήραν ήταν πέντε, όμως πριν από λίγες ημέρες ο πέμπτος της λίστας με τους καταζητούμενους συνελήφθη από την αστυνομία στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας.
Μάλιστα κατά την αποβίβασή του από λεωφορείο του ΚΤΕΛ απείλησε τους αστυνομικούς με το όπλο που είχε στην κατοχή του , πάτησε τη σκανδάλη, αυτό όμως δεν εκπυρσοκρότησε αφού δεν είχε σφαίρες. Ο 40χρονος δραπέτης είχε πάρει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα της Αλικαρνασσού και δεν επέστρεψε στις 3 Οκτωβρίου του 2011 όπως όφειλε.
Εξέτιε ποινή Κάθειρξης 17 ετών και 11 μηνών για αγορά- μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών , απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή.
Οι υπόλοιποι τέσσερις Αλβανοί βαρυποινίτες που καταζητούνται είναι:
1. Ο Μ.Μ πήρε άδεια και δεν επέστρεψε στις 13 Οκτωβρίου πέρυσι , οπότε και έληξε η πενθήμερη άδειά του. Έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 24 ετών για διακεκριμένες κλοπές και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
2. Ο Ν.Π έπρεπε να έχει επιστρέψει στη φυλακή στις 21 Αυγούστου 2011, έκτοτε όμως τα ίχνη του έχουν χαθεί. Έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 25 χρόνια για ναρκωτικά.
3. Ο Τ.Λ πήρε άδεια και όπως και οι προηγούμενοι δεν επέστρεψε στις 7 Φεβρουαρίου πέρυσι , όπως θα έπρεπε. Κι εκείνος έχει καταδικαστεί σύμφωνα με πληροφορίες σε φυλάκιση 18 ετών για ναρκωτικά.
4. Ο Ι.Α είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών στην οποία συμμετείχε. Η άδεια του έληξε στις 9 Δεκεμβρίου του 2011 κι έκτοτε έχει εξαφανιστεί.
www.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου