Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αλβανία-Αντιπολίτευση: Εθνική προδοσία η συμφωνία για τα Θαλάσσια Σύνορα με Ελλάδα

«Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δεν έμεινε πίσω από τα φώτα  της δημοσιότητας, για το θέμα των θαλάσσιων συνόρων της χώρας με την Ελλάδα, καθώς έστειλε ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην αλβανική κυβέρνηση», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα, είναι μια εθνική προδοσία. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θέλει να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, αλλά μόνο δια μέσω της αρχής της αμοιβαιότητας και όχι χαριστικά», δήλωσε ο Ράμα.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση στη διευθέτηση της οριογραμμής των συνόρων στη θάλασσα τα διευθετεί σύμφωνα με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του γείτονα και επανέρχεται στην πορεία των διαπραγματεύσεων μέσα σε ένα σκοτεινό και αμφίβολο πλαίσιο που ντροπιάζει το Συνταγματικό Δικαστήριο με την αντεθνική αυτή συμφωνία. Η Συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα πρέπει να γίνει, αλλά να γίνει στο φως του ήλιου και στη βάση της απόλυτης αμοιβαιότητας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου