Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Συνάντηση του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.


b_250_200_16777215_00___images_Aktualitet_August-27-15-36-17arkiv.jpgΟ επικεφαλής της Αλβανικής κυβέρνησης, Σαλί Μπερίσα δέχθηκε σήμερα σε συνάντηση μια ομάδα επενδυτών της Ελληνικής εταιρείας DEMCO , με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Κοντομηνά, η οποία ενεργεί ως επιχειρηματική και χρηματοδοτική σε πολλούς τομείς.
Ο πρόεδρός της, Δημήτρης Κοντομηνάς, είπε ότι σχεδιάζουν να επενδύσουν στην Αλβανία στον τομέα των μεταφορών και συγκεκριμένα στα λιμάνια.

Ο Κοντομηνάς έχει ξεχωρίσει συγκεκριμένα το λιμάνι της Αυλώνας, για το οποίο είπε ότι είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας, όχι μόνο για την Αλβανία, αλλά και για  ολόκληρη την περιοχή. Ο πρόεδρος της DEMCO  είπε επίσης ότι και ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πολύ ελκυστικός για το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.
Σύμφωνα με τον Κοντομηνά μετά τις  πρόσφατες εξελίξεις στην Αλβανία και από μελέτες και εκτιμήσεις των διεθνών εταιριών συμβούλων, η DEMCO μελετά τη δυνατότητα  επενδύσεων στον τομέα της εξόρυξης. «Η συμπεριφορά της οικονομίας σας και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν μας έχουν κάνει να απευθυνθούμε να αναπτύξουμε τα σχεδιά μας σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς», είπε ο Κοντομηνάς.
Στο δελτίο τύπου του πρωθυπουργού δήλωσε: «Ο Κοντομηνάς σημείωσε ότι η δυσμενής κατάσταση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να εξερευνήσουν και να βρουν νέες θέσεις και τομείς επενδύσεων." Ο Μπερίσα με τη σειρά του εγγυήθηκε στην DEMCO  ότι τα έργα τους θα βρουν θεσμική και νομική υποστήριξη της κυβέρνησής του.
Στη συνάντηση με την ομάδα των επενδυτών της ελληνικής εταιρείας DEMCO, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από την σύμβουλο για την οικονομία, Σουζάνα Guxholli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου