Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αδελφοποίηση του Δήμου Ζακυνθίων με του Αγίους Σαράντα Αλβανίας

Απόφαση για αδελφοποίηση του Δήμου Ζακυνθίων με την περιοχή των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.
 Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης είπε ότι «στο νησί μας μένουν πολλοί μετανάστες, βορειοηπειρώτες και αλβανοί, που έχουν αναπτύξει οικονομική δραστηριότητα και μένουν μόνιμα εδώ.
Προσπαθούν να αφομοιώσουν δικά μας στοιχεία και παράλληλα να διατηρήσουν τα στοιχεία του δικού τους πολιτισμού. Αυτοί που μένουν μόνιμα στο νησί μας και προέρχονται από την περιοχή των Αγίων Σαράντα είναι πολλοί. Προσφέρουν στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Ενδυναμώνουν τη Ζάκυνθο και δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Θεωρώ ότι ο Δήμος μας οφείλει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους να τους βοηθήσει να αισθανθούν ότι δεν είναι μακριά από την πατρίδα τους. Πρέπει λοιπόν εμείς να φέρουμε κοντά την πατρίδα τους!» είπε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Μποζίκης είπε ότι έχει μιλήσει με το Δήμαρχο των Αγίων Σαράντα που είναι ελληνικής καταγωγής και πρότεινε να γίνει η αδελφοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου