Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Προειδοποιητικό μήνυμα του ΥΠΕΞ σε Τίρανα και Σκόπια για τα περιστατικά ανθελληνισμού

Φωτογραφία για Προειδοποιητικό μήνυμα του ΥΠΕΞ σε Τίρανα και Σκόπια για τα περιστατικά ανθελληνισμούΜετά από αρκετό χρονικό διάστημα η ελληνική πολιτεία αντιλήφθηκε την εκστρατεία που κύκλοι στην Αλβανία και το επίσημο κράτος της ΠΓΔΜ έχουν ξεκινήσει κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Το ζήτημα της διόγκωσης του ανθελληνικού κλίματος σε τμήματα του αλβανικού πολιτικού συστήματος, αλλά και του πληθυσμού έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στον πρέσβη της Αλβανίας Dashnor Dervishi.


Τα πρόσφατα προκλητικά περιστατικά των Τσάμηδων σε συνεργασία με την Κοκκινόμαυρη Συμμαχία μία πολιτική δύναμη που ξεκίνησε ως οργάνωση οπαδών της εθνικής ομάδας της Αλβανίας έχουν προκαλέσει την ενόχληση της Αθήνας η οποία ξεκαθάρισε στον Αλβανό πρέσβη ότι δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών την στιγμή δε που η Αλβανία προσπαθεί να ενταχτεί στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο της νέας ελληνικής πολιτικής έναντι αυτών των προκλήσεων ήταν η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα του δημοσιογράφου Marin Mema, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί persona non grata από το υπουργείο Εξωτερικών λόγω της ανθελληνικής εκπομπής του με θέμα τους Τσάμηδες και τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel .

Τα αλβανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως την ίδια στάση δηλαδή την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα τήρησαν οι ελληνικές Αρχές πριν από λίγους μήνες και εναντίον των δικαστών που εξέδωσαν ποινή φυλάκισης στον πρόεδρο Ομόνοιας Κορυτσάς, Ναούμ Ντίσιο. Αντίστοιχη δε ήταν και η στάση του ελληνικού ΥΠΕΞ με την ΠΓΔΜ.

Το ζήτημα των εθνικιστικών ακροτήτων και του ανθελληνισμού έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος και στον Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της ΠΓΔΜ, πρέσβη Sashko Stefkov.

 defencenet.gr

1 σχόλιο: