Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μπερίσα: Μαυσωλείο για το Ζώγκου, τον άνθρωπο που έχτισε το αλβανικό κράτος


http://www.gazetatema.net/web/wp-content/uploads/2012/08/berisha-zogu.jpgΚατά τη σημερινή συνεδρίαση της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα είπε ότι στα Τίρανα θα χτιστεί ένα μαυσωλείο για τη "βασιλική οικογένεια". Σύμφωνα με τον Μπερίσα, ο Αχμέτ Ζώγκου ήταν ο άνθρωπος που έχτισε το αλβανικό κράτος, αλλά έχει σβηστεί από την ιστορία από το κομμουνιστικό καθεστώτος. Επίσης είπε ότι προσπαθεί να φέρει στο φως τις κρυμμένες μεγάλες αλήθειες.

«Με μία βάρβαρη πράξη ο Ενβέρ Χότζα διέταξε τον βομβαρδισμό του τάφου της Μητέρας Βασίλισσας  με την ενοχή ότι γέννησε τον άνθρωπο που δημιούργησε το αλβανικό κράτος, τον Αχμέτ Ζόγκ, αυτή ήταν η ανταμοιβή που για  ένα παρανοϊκό δικτάτορα της Ευρώπης ανατίναξε τα οστά της μητέρας αυτής. 

Το μαυσωλείο θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο που ο ίδιος ο Βασιλιάς είχε δημιουργήσει καθώς και της βασίλισσας Geraldine και το σύζυγό της τον Αλέξανδρο τον Α΄ που τους αξίζει ένας βασιλικό νεκροταφείο», δήλωσε ο Μπερίσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αλβανία θα παραμείνει μια δημοκρατική χώρα, αλλά το Αλβανικό Κοινοβούλιο και το σύνολο του πολιτικού φάσματος με ορισμένες νομοθεσίες και αποφάσεις  θα αποκαταστήσουν την ιστορική μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου