Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το λιμάνι του Δυρραχίου προσφέρεται για τους Σκοπιανούς

Το αλβανικό λιμάνι του Δυρραχίου άνοιξε σήμερα (χθες) αντιπροσωπευτικό γραφείο στα Σκόπια. Οι υπεύθυνοι παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά του στην σλαβική επιχειρηματική κοινότητα μέσα από τη δεύτερη διεθνή έκθεση «Μεταφορές και Logistics» που πραγματοποιήθηκε χθες στη πρωτεύουσα της χώρας.

«Πρέπει να γίνει σαφές ότι το Δυρράχιο είναι η μόνη διέξοδος που βρίσκεται πλησιέστερα στα Σκόπια για την Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι  η επιχειρηματική κοινότητα των Σκοπίων,  έχει μια ιστορική σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο και με το Δυρράχιο», δήλωσε  σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Λιμένα του Δυρραχίου,  Edward Nedreni.

Αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της δυναμικότητας του λιμένα και των περιβαλλόντων οδικών υποδομών, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

 Πέρσι μεταφέρθηκαν 3,5 εκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων μέσω του Δυρραχίου, που αποτελούν μόνο το 40 τοις εκατό του συνόλου της δυναμικότητας του λιμανιού.
«Είναι στα σχέδιο η δημιουργία ενός αυτοκινητοδρόμου που θα μειώσει τη διαδρομή  προς το Δυρράχιο κατά 100 χιλιόμετρα. Θα κατασκευαστεί από την αλβανική πλευρά και ελπίζουμε ότι η σκοπιανή πλευρά θα επενδύσει σε τέτοιου είδους δραστηριότητες», είπε ο Nedreni.

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ανακοίνωσε, ότι όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο λιμάνι θα ιδιωτικοποιηθούν και θα ληφθούν νέα μέτρα καλύτερα από τα σημερινά, θα δοθεί επίσης η δυνατότητα αγκυροβόλησης μεγαλύτερων πλοίων  και συνολικά θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου