Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Οι Έλληνες και οι Βορειοηπειρώτες τιμούν τη μνήμη των ηρώων του 40 στην Κορυτσά. Δημόσια εμφάνιση του Ναούμ Ντίσιο.

Çlirimi i Greqisë, kujtohen ushtarët grekë në Boboshticë, shfaqet Disho

Κορυτσά- Και φέτος στο χωριό Μπομποστίτσα της Κορυτσάς εορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ τιμώντας τη μνήμη 2 Ελλήνων πεσόντων που σκοτώθηκαν εκεί. Στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαν  ο Έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά κ.Ιωάννης Πεδιώτης,  εκπρόσωποι της «Ομόνοιας»


, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτές  της «Νέας Δημοκρατίας» στην Ελλάδα και εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που ήρθαν ειδικά για την τέλεση φόρου τιμής στο μνημείο που έχει συσταθεί στο παλιό νεκροταφείο του χωριού Μπομποστίτσα.. 

 Η τελετή ξεκίνησε με τη θεία λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγιάς στη Μπομποστίτσα, και στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες  κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο, τραγούδησαν  τον εθνικό ελληνικό  ύμνο, καθώς και κράτησαν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των δύο Ελλήνων στρατιωτών  που έπεσαν στον πόλεμο.

Η Έκπληξη της θρησκευτικής τελετής, ήταν η δημόσια εμφάνιση  του πρώην προέδρου του παραρτήματος της «Ομόνοιας» Κορυτσάς Ναούμ Ντίσιου, ο οποίος καθ όλη τη διάρκεια συνόδευε  τη βουλευτή της ΝΔ Μαρία Aντωνίoυ.

 Παρά το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, ο Ντίσιο δε δέχτηκε να μιλήσει. . Σύμφωνα με την αστυνομία της Κορυτσάς ο Ντίσιο , ο οποίος καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για την τσιμεντοποίηση του νεκροταφείου της Μπομποστίτσας από το Εφετείο, αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων πριν από μια μέρα, μετά από αίτηση της εισαγγελίας   για αναβολή της απόφασης του Εφετείου της Κορυτσάς μέχρι την επανεκδίκαση της υπόθεσης. 
Στην πραγματικότητα, ήταν το Ανώτατο Δικαστήριο αυτό που πριν από λίγες ημέρες, ακύρωσε την απόφαση του Εφετείου της Κορυτσάς και επέστρεψε την υπόθεση για εκδίκαση στο ίδιο δικαστήριο, αλλά με άλλο δικαστικό σώμα. 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου