Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών για τους Βορειοηπειρώτες μαθητές που επιστρέφουν στην Αλβανία


Τα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών για τους μαθητές που επιστρέφουν στην Αλβανία
«Το υπουργείο παιδείας, συνιστά κριτήριο ειλικρινούς συνεργασίας ο σεβασμός των δικαιωμάτων των «Βορειοηπειρωτών μαθητών».
Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών του υπουργείου Παιδείας δεν έχει λάβει έγγραφο ή ενημέρωση όσον αφορά σε τυχόν προβλήματα που ενδεχομένως έχουν
δημιουργηθεί με την εγγραφή των μαθητών ελληνικής καταγωγής στα σχολεία της Αλβανίας» .

Την απάντηση αυτή έδωσε στη Βουλή ο υπουργός παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε ερώτηση του Βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ότι οι μαθητές Βορειοηπειρώτες που επιστρέφουν στην Αλβανία , το εκεί αλβανικό κράτος τους αναγκάζει να φοιτήσουν σε αλβανικά και όχι μειονοτικά ελληνικά σχολεία.
Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος απάντησε γραπτώς στον Βουλευτή, ότι «οι ομογενείς μας που διαβιούν εκτός «μειονοτικών ζωνών» μπορούν να υποβάλουν αιτήματα λειτουργίας δημοσίου μειονοτικού ελληνικού σχολείου, προκειμένου να δοκιμαστεί στην πράξη η βούληση της αλβανικής κυβέρνησης».
Αυτό σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στις ήδη βελτιούμενες σχέσεις μας με την Αλβανία και θα συμβάλει στην παγίωση κλίματος φιλίας και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Εξάλλου, υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών, ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των Μειονοτικών συνιστά κριτήριο για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου