Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Από το κομμουνιστικό αθεϊσμό προς μια καπιταλιστική κοινωνία χωρίς θρησκεία

Ο επικεφαλής της Αλβανικής Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, ο Δρ Αναστάσιος των Τιράνων, έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Αλβανία. 

Τις δηλώσεις αυτές ο Αρχιεπίσκοπος τις έκανε στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι, ένας καθεδρικός ναός, που ήταν κατεστραμμένος μέχρι το 1991, ενώ ανοικοδομήθηκε πριν τέσσερα χρόνια.


Αναφέρθηκε στην περίοδο 1992-1994, όταν η αλβανική κοινωνία, αλλά και οι κρατικές αρχές δεν ήταν πολύ θετικές προς την ορθόδοξη εκκλησία. Ήταν η εποχή που ήθελαν να διώξουν τον Αρχιεπίσκοπο και να σταματήσουν την πρόοδο της εκκλησίας στην Αλβανία

«Ελπίζουμε να μην έρθει ξανά στη χώρα η μάστιγα των διώξεων, που έχουμε ζήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν ένας μεγάλος σεισμός που κατέστρεψε  όλα τα πράγματα, αλλά υπάρχουν και άλλες  μικρές σεισμικές δονήσεις που μας ενοχλούν. Η κοινωνία μας μετά τις μεγάλες αυταπάτες που είχε δημιουργήσει σχετικά με τα οφέλη της αθεϊστικής και κομμουνιστική κοινωνίας, κινείται προς μια άλλη ψευδαίσθηση, την ψευδαίσθηση του καπιταλισμού, του καπιταλισμού που δεν έχει πίστη και θρησκεία και γενικά δεν περιέχει καμία αξία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου