Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

H Ερυθρόμαυρη Συμμαχία εμποδίζει το πέρασμα της «Χρυσής Αυγής»



Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη ελληνικών νεοναζί ομάδων καθώς και μερικών βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κλεισούρα της Πρεμετής για να τιμήσουν την 28η Οκτωβρίου. Μέλη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας μπλόκαραν τη γέφυρα του Ντραγκότι στο διοικητικό σύνορο που χωρίζει το Τεπελένι από την Πρεμετή,διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον ερχομό των βουλευτών του Εθνικιστικού ΄Ελληνικού Κόμματος της Χρυσής Αυγής οι οποίοι σύμφωνα με τη Συμμαχία θα παρακολουθούσαν τη θεία λειτουργία στο Μοναστήρι της Κλεισούρας  5 χλμ πιο  πέρα το μεσημέρι του Σαββάτου.
Συνολικά ήταν 50 νέοι της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας ντυμένοι σύμφωνα με τα εθνικά αλβανικά σύμβολα που διαμαρτυρήθηκαν για τους Χρσαυγίτες που ήρθαν να αποτίσουν φόρο τιμής εκεί που αναπαύονται τα οστά 970 Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν μαχόμενοι στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο στα εδάφη αυτά.Μερικές αλβανικές σημαίες ξετυλίχθηκαν στον εθνικό δρόμο προς τη γέφυρα του Ντραγκότι σκοπός των οποίων σύμφωνα με τη Συμμαχία ήταν να δοθεί το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν για κανένα κόστος και κανένο όρο συμπεριφορές τέτοιες από τις ελληνικές ομάδες νεοναζί και από την Χρυσή Αυγή οι οποίες έχουν σκοπό την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στο νότο της Αλβανίας.
Η Αστυνομία του Τεπελενιού και η τροχαία ήταν πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν και να αποτρέψουν κάθε δυνατή συμπλοκή μεταξύ των δύο εθνικιστικών ομάδων.
Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Myslym Pasha στο σημερινό του ξέσπασμα μίλησε στα αλβανικά μέσα ότι η διαμαρτυρία της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας θέλει να δείξει στους Έλληνες ότι πρέπει να γιορτάζουν στην πατρίδα τους. Μια μέρα νωρίτερα οι Έλληνες ήταν στος Αγίους Σαράντα, τώρα είναι στο Αργυρόκαστρο και από στιγμή σε στιγμή θα έρθουν για να γιορτάσουν στο Μοναστήρι της Κλεισούρας.

Με την ευκαιρία αυτή η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία κάνει έκκληση σε όλο το αλβανικό έθνος να ταυτιστεί με τις πρωτοβουλίες της Συμμαχίας για να τονωθεί η περηφάνια των Αλβανών στον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου