Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μπερίσα: Η Αλβανία είναι 67 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα , όχι 28.


Ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, δεν έκανε πίσω στην εθνικιστική προσέγγιση για την ενοποίηση των Αλβανικών εδαφών. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός δρόμου στα Τίρανα που πήρε το όνομά του  πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρο-ουγγρικής Αυτοκρατορίας, Leopold Bertold, ο Μπερίσα μίλησε για τη διχοτόμηση του εδάφους της Αλβανίας.
"Ο Κόντης Bertold, η κυβέρνηση και η χώρα του, η Αυστρο-ουγγρική Αυτοκρατορία για πολλά χρόνια ήταν προσδιορισμένοι  για την εθνοτική Αλβανία, την Αλβανία των αλβανικών εδαφών όπου  κατοικούσαν Αλβανοί,  την Αλβανία των 67 000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κύριο μέρος της Βαλκανικής χερσονήσου, στην νοτιο-δυτική πλευρά της.  Όμως, η στιγμή,  η συμμαχία των Βαλκανίων και άλλοι παράγοντες καθιστούσαν αδύνατη τότε την υλοποίηση αυτού του ανεξάρτητου κράτους. Ως εκ τούτου, κι αυτός υποστήριξε σθεναρά  τον Ismail Qemali να διακηρύξει την ανεξαρτησία της Αλβανίας, για να ιδρύσει  το αλβανικό κράτος ως μια ζωτική ανάγκη για να σώσει τους Αλβανούς, το έθνος που αυτός αγαπούσε και σεβόταν,  από την εξαφάνισή τους από τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης ", δήλωσε ο πρωθυπουργός .
Ωστόσο, ο Μπερίσα τόνισε ότι κάποιες από τις δυνάμεις της Διάσκεψης του Λονδίνου, ευχαρίστησαν τους συμμάχους τους " δωρίζοντάς τους" τμήματα του εδάφους της Αλβανίας μέσα από μυστικές αποφάσεις.
"Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας οι εκπρόσωποι της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας  επέμεναν και κατάφεραν  ώστε η Διάσκεψη του Λονδίνου, η οποία θα ασχολούταν με τον καθορισμό των συνόρων,  να προσδιορίσει εύλογες αρχές για το έργο της. Έτσι, τα σύνορα, σύμφωνα με τις αρχές αυτές, θα πρέπει να προσδιορίζονταν σύμφωνα με την εθνική πλειοψηφία και τη γεωγραφική συνέχειά της. Αλλά οι άλλες δυνάμεις που ήταν παρούσες στη διάσκεψη, μετέτρεψαν τα αλβανικά εδάφη  σε πλιάτσικο αγοράς για τους Βαλκάνιους συμμάχους τους. Άλλα δήλωναν την ημέρα και άλλα πράγματα άθλια στους Αλβανούς έβαζαν τη νύχτα ", δήλωσε ο Μπερίσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου