Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Με εντολή Σαμαρά, τέλος η ελληνική ιθαγένεια στους ξένους


me-entoli-samara-telos-i-elliniki-ithageneia-stoys-ksenoys Την αναστολή κάθε διαδικασίας χορήγησης ιθαγένειας δρομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου«εν όψει προσεχούς (σ.σ. σχετικής) δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας», αλλά και κατόπιν της πρωθυπουργικής εντολής προς την ηγεσία του Υπουργείου για προώθηση «εντός μίας εβδομάδας» από την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα της ιθαγένειας.

Ορμώμενη από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε ως αντιβαίνουσες το Σύνταγμα ορισμένες από τις διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» περί ιθαγένειας, η κυβέρνηση, με εγκύκλιο του κ. Αθανασίου δίνει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες περί μη αποδοχής νέων αιτημάτων, μη εξέτασης φακέλων και μη ορκωμοσίας αλλοδαπών που ζητούν ή έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
Η ακριβής εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού, όπως απεστάλη στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρομένων Διοικήσεων της χώρας, έχει ως εξής:
 
«ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
 
ΑΘΗΝΑ 15-11-2012
 
Θέμα: Αναστολή διαδικασίας απονομής ιθαγενείας κατά τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010
 
Εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1Α και 24 του ν. 3838/2010, παρακαλείσθε όπως αναστείλετε τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα.
 
Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε σχετικά τους Δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου