Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ερυθρόμαυρη Συμμαχία προς Μπερίσα: Υπογράψτε την αίτηση για την ενοποίηση της Αλβανίας με το Κόσοβο


  Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, όπου του ζητάει να υπογράψει την αίτηση για την ενοποίηση της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.
  Η Ερ. Συ. στην επιστολή της αναφέρεται στην πρωτοβουλία που πάρθηκε στη Morin, στις 28 Νοεμβρίου, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και ζήτησε τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για την ένωση του αλβανικού κράτους με αυτό του Κοσσόβου.

"Το αίτημα αυτό βασίζεται στο" άρθρο 150, παράγραφος 1, του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Αλβανίας ", όπου ο λαός μέσα από 50 χιλιάδες πολίτες με το δικαίωμα του εκλέγειν έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον Πρόεδρο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με θέματα που έχουν ειδική σημασία  "λένε στη δήλωσή τους οι Ευθρόμαυροι.
 Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι θα καλέσει σε αυτήν την αναφορά για να την υπογράψουν οι ηγέτες των επίσημων Τιράνων και Πριστίνας, οι επικεφαλής των ιδρυμάτων, οι ανώτεροι πολιτικοί και κάθε πολίτης που έχει το δικαίωμα ψήφου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ερ. Συμ. , το αίτημα αυτό θα βοηθήσει  και στο άνοιγμα ενός διαφανούς διαλόγου σχετικά με τις επίσημες και πολιτικές θέσεις των υψηλόβαθμων προσώπων των δύο αλβανικών κρατών.
 «Η Ερυθρόμαυρη  Συμμαχία εκτιμά ότι η θέση υπέρ ή κατά της ένωσης των δύο αλβανικών κρατών θα χρησιμεύσει για το μέλλον και  για μια πιο ακριβή εκτίμηση της ιστορίας της Αλβανίας. Για τους λόγους αυτούς και λαμβάνοντας  υπόψη και τη δημόσια στάση σας κατά τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το ζήτημα της εθνικής ενότητας, σας προσκαλούμε να είστε από τους  πρώτους υπογράφοντες του  επίσημου αιτήματος  για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος για τη συγχώνευση των δύο αλβανικών κρατών, Αλβανίας και το Κοσσυφοπέδιου " γράφουν στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Μπερίσα.
Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία έστειλε στον Πρωθυπουργό τo πρωτότυπο έντυπο  υπογεγραμμένο στις  28 Νοέμβρη στη Morin από τον Πρόεδρο Σπαχίου, που σηματοδότησε την επίσημη έναρξη για τη συλλογή υπογραφών για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος.
"Σας παρακαλούμε μετά την υπογραφή να μάς  επιστρέψετε το πρωτότυπο έντυπο ώστε η Ερ. Συμ. να προχωρήσει στη  διαδικασία της υπογραφής χιλιάδων άλλων  πολιτών  που έχουν δικαίωμα ψήφου στη Δημοκρατία της Αλβανίας", κατέληξε η  επιστολή της Συμμαχίας στον πρωθυπουργό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου