Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Αλβανία: Εθνικής σημασίας ο ‘Υπερ-Αδριατικός Αγωγός»- TAP

Ο Γενικός Διευθυντής του μεγαλύτερου έργου στην σύγχρονη Αλβανία, που είναι η κατασκευή του ‘υπερ-αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου’, Kjetil Tungland, εκτιμά ότι το κατασκευή  αποτελεί ‘έργο εθνικής σημασίας’.


Σε δελτίο τύπου που διακοινώθηκε αναφέρεται ότι  η Αλβανία εκδήλωσε την ικανοποίησή της για το έργο του  «Υπερ-Αδριατικού Αγωγού».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και το Εθνικό Συμβούλιο για την παροχή αυτής της κατάστασης. Θα συνεργαστούμε στενά  με την κυβέρνηση για την εφαρμογή του TAP (Trans Adriatic Pipeline), ένα δίκτυο στο οποίο συνεισφέρει και η Αλβανία  στο ευρωπαϊκό δίκτυο ενέργειας», είπε ο Tungland.

Την περασμένη εβδομάδα, το Εθνικό Συμβούλιο της Επικρατείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, έδωσε την συγκατάθεσή του για το έργο που χαρακτήρισε ως  ‘εθνικής σημασίας’.

Σημειώνεται ότι το έργο του «Υπερ-Αδριακού αγωγού», αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Αλβανία μέχρι σήμερα και υπολογίζεται σε περίπου σε ένα δις ευρώ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου