Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Δέκα Χιλιάδες Νέες Θέσεις Εργασίες στον Μεταλλευτικό Τομέα της Αλβανίας το 2012


Περίπου δέκα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, μόνο το 2012, στον μεταλλευτικό τομέα της Αλβανίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της βαλκανικής αυτής χώρας, Έντμοντ Χατζινάστο, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ομάδας Δράσης (task force) του συγκεκριμένου τομέα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Χατζινάστο υπογράμμισε ότι, οι αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του μεταλλευτικού τομέα. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο ρυθμός απασχόλησης στη μεταλλευτική βιομηχανία θα συνεχίσει και φέτος την ανοδική του πορεία.

Ο υπουργός κατέστησε σαφή την ανάγκη αντιμετώπισης φαινομένων που επηρεάζουν την αποτελεσματική συνεργασία των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου – όπως είπε – στην ανάπτυξη του τομέα να μην καταγράφονται προβλήματα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου προστίθεται ότι, ο μεταλλευτικός τομέας είναι σημαντικός για την αλβανική οικονομία ως προς το μερίδιο που κατέχει στον συνολικό όγκο των εμπορικών συναλλαγών, την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και την αύξηση του ρυθμού απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου