Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Ξέρας δέχτηκε τον έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα

Ξέρας-Ροκανάς: Ενίσχυση της συνεργασίας για το κοινό συμφέρον. Συζήτησαν και θέματα που αφορούν την ΕΕΜ
Ο νέος Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα, κ. Λεωνίδας Ροκανάς μετά από το πρωτόκολλο συναντήσεων με τους κορυφαίους παράγοντες του αλβανικού κράτους και της διπλωματίας, την πρώτη συνάντηση με έναν υπουργό από την κυβέρνηση Μπερίσα την πραγματοποίησε με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρο Ξέρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα.
Ο υπουργός κ. Ξέρας τον συνεχάρη για  νέα θέση του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα θα ενισχυθούν περαιτέρω για το καλό και κοινό συμφέρον. Ο υπουργός δήλωσε ότι η Αλβανία είναι πρόθυμη να ενισχύσει τις σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα, τη γειτονική φιλική χώρα, η οποία εξακολουθεί να είναι ο κύριος επενδυτής στην οικονομία της αλβανίας και στην οποία, παρά την πρόσφατη κρίση, ο αριθμός των Αλβανών που ζουν και εργάζονται εκεί είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον αριθμό των μεταναστών.
 Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την επιθυμία ότι η συνεργασία με τις δύο χώρες να αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς, ιδίως στους τομείς που καλύπτονται από το Υπουργείο Εργασίας, όπως στον τομέα της απασχόλησης, της επαγγελματικής κατάρτισης, της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία, στον τομέα της κοινωνικής προστασίας κλπ..
Ο Έλληνας πρέσβης κ. Ροκανάς τον  ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τον διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα  να ενισχυθεί σε αυτούς τους τομείς όπου υπάρχει συνεργασία και θα ξεκινήσει και σε άλλους τομείς.
  Στη συνάντηση αυτή, ο υπουργός κ. Ξέρας και ο Πρέσβης κ. Ροκανάς συζήτησαν και θέματα που σχετίζονται με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρέσβης κ. Ροκανάς συνοδευόταν από την Οικονομική Πρόξενος, κα. Μπέττυ Λαρδά, η οποία θεώρησε ως πολύ σημαντική και προς  αμοιβαίο συμφέρον τη συνεργασία για τη δημιουργία ενός θετικού κλίματος για τις επιχειρήσεις, και στις δύο πλευρές των συνόρων. Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι η οικονομική ανάπτυξη εγγυάται την ευημερία του πληθυσμού και εξασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη τόσο απαραίτητη για κάθε χώρα και κοινωνία.






 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου